Івано-Франківськ

Прикарпатські депутати хочуть, щоб у школах викладали «Християнську етику»

З цим питанням народні обранці звернулися до президента України та Верховної  Ради.

Прикарпатські депутати хочуть, щоб у школах викладали «Християнську етику», оскільки вважать, що це дає позитивний результат. Також вони зазначали, що наразі у 94% шкіл області вивчають цей предмет.

Про це говорили на 36-сесії обласної ради, пише ПІК.

У тексті звернення зазначається, що у сучасній освітній системі потрібно зберегти і розвинути цей унікальний потенціал ціннісного виховання, забезпечуючи системність і послідовність. Але держава не передбачає обов’язкове вивчення «Основ християнської етики», що зменшує можливість духовного, морально-етичного виховання дітей.

Депутати переконані, що вивчення християнської етики не ставить за мету залучення до певної конфесії, а веде учнів до пізнання морально-етичних основ життя.

“У зв’язку з цим, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, пропонуємо вивчити і позитивно вирішити питання стосовно введення в Державні стандарти загальної середньої освіти (за рахунок інваріантної складової) предмета «Основи християнської етики». Предмет «Основи християнської етики» можна максимально інтегрувати у інші освітні галузі, водночас надзвичайно важливо зберегти його цілісність, яка найкраще передає картину світу в його повноті”, –йдеться у документі.

За звернення проголосували 57 депутатів.

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено