Івано-Франківськ

Споживачам “Водоекотехпром” впродовж місяця не рахуватимуть пені за відсутність абонплати за воду

Починаючи з вересня споживачі КП "Водоекотехпром" мають платити абонентську плату за водопостачання.

Про це ПІК поінформував речник підприємства Володимир Шпег.

Нагадаємо, запровадження абонплати планувалося з 1 травня 2020 року, однак через карантин його було відтерміновано на 5 місяців. Варто зазначити, що це стосується тільки тих споживачів, які мають старі договори із КП “Водоекотехпром”.

b87ec27dc6e0f649

Для споживачів, які йдуть на прямі розрахунки з водоканалом вперше, зокрема, мешканці новобудов, абонплату вже запроваджено з 20 липня. Абонплата відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, становитиме 22,50 грн на місяць. Вона не залежатиме ні від кількості мешканців, які проживають у квартирі/будинку, ні від житлової площі, ні від того, користувався споживач водою, чи ні. Змінюватися абонплата може тільки відповідно до кількості лічильників, наявних у помешканні.

Важливо, що граничний розмір плати за абонентське обслуговування (абонплати) визначається  Кабінетом Міністрів  України  –  наразі вона не може перевищувати 28,47 грн.

Володимир Шпег повідомив, що кошти від абонплати витрачатимуться на обслуговування абонвідділу, друк та доставку рахунків, прийом та адміністрування платежів, звірку розрахунків за надані послуги. Також в цю плату входить вартість повірки квартирних лічильників.

На абонплату надається державна субсидія.

Споживач, кажуть на КП “Водоекотехпром”, може обирати один із п’яти типових договорів, чотири з яких стосуються мешканців багатоквартирних будинків. Споживачі мали визначитися із формою договірних відносин до 1 травня 2020 року. Однак, як уже повідомлялося, через карантин цей термін було продовжено. Навіть, якщо споживач сам не прийде, аби переукласти угоду з водоканалом, це станеться автоматично.

“Ми надаємо звичайний типовий договір без обслуговування внутрібудинкової мережі. Нові будинки ми приєднуємо з внутрібудинковими мережами. А в старих всі мережі доведеться переробляти підприємству, на що у КП “Водоекотехпром»”немає коштів”, – говорить Володимир Шпег.

Що цікаво, ті споживачі, які все ж переуклали угоди раніше, абонплату сплачуватимуть, як і всі, з вересня. Крім того, дається ще місяць на те, аби не накладати штрафів і пені за несплату.

Орест Борисікевич

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено