Івано-Франківськ

Нові деталі вибуху в Лівані: постраждало декілька українців

Серед серйозно постраждалих під час вибуху українців немає, однак кілька отримали незначні травми.

Про це пише ТСН, передає ПІК.

“Є деякі сім’ї, які досить серйозно постраждали. Передусім, це майно – будинки, квартири. Є також незначні травми, наприклад, порізи або удари. Але дуже серйозно постраждалих немає”, – зазначив посол України в Лівані Ігор Осташ.

Дипломат додав, що посольство намагається розшукати інформацію про нібито два українські кораблі, що були в районі вибуху.

“Ми намагаємося розшукати інформацію. Поки що це дуже непросто, тому що багато органів ліванської влади досі паралізовані, особливо ті, які знаходяться біля морського порту – епіцентру вибуху. Поки що є інформація про те, що постраждав серйозно корабель ООН і там є проблеми з моряками. Щодо наших громадян і бортів такої інформації немає “, – розповів посол.

Додамо, що вибух у Бейруті пов’язують із судном російського бізнесмена. Місцеві ЗМІ повідомляють, що аміачна селітра, яка вибухнула 4 серпня на складі в порту ліванської столиці Бейрута, ймовірно, була вивантажена там за кілька років до цього з вантажного корабля російського власника, бізнесмена Ігоря Гречушкіна. Міністр внутрішніх справ Лівану Мухаммед Фахмі повідомив, що до вибуху, внаслідок якого загинули понад 100 людей і тисячі були поранені, ймовірно, призвела детонація понад 2700 тонн аміачної селітри.

За попередньою інформацією пожежа, яка призвела до вибуху, випадково почалася через зварювальні роботи. Під час зварювання сталася детонація феєрверків, що зберігалися на складі, а потім загорілась аміачна селітра.

b7d382c6 ae25 4550 802b

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено