Івано-Франківськ

У Залуччі на Коломийщині створять лікувально-оздоровчий центр «Золоті крилечка»

Реалізація проєкту лікувально-оздоровчого центру в Матеївецькій ОТГ сприятиме кращому використанню туристичного потенціалу краю та розвитку підприємництва в громаді.

unnamed 6

Проєкт Матеївецької ОТГ виграв на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад, який впроваджується Єврорегіном «Карпати України. На його реалізацію облрада виділить майже 245 тис. грн, ще 66 тис. гривень на умовах співфінансування спрямують з місцевого бюджету об’єднаної громади.

Про це повідомляє офіційний сайт Матеївецької ОТГ з посиланнням на виконавчого директора Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігоря Мельничука, пише ПІК.

Основна мета проєкту– підвищення ефективності використання туристичного потенціалу, що знаходиться на межі Коломийського, Косівського та Снятинського районів. Ініціативу реалізовуватимуть у Запрутті.

 «Запруття є унікальним місцем змішаного правдавнього лісу, чистих джерел, багате на Карпатську флору та фауну середовище. Тут ростуть понад 300 видів лікарських трав, добре розвинуте бджільництво. У Запрутті є також джерела чистої води Джуркут, працюють кінні та овечі ферми, сироварні, хлібопекарні», – відзначив Ігор Мельничук.

У рамках реалізації проєкту планують покращити інфраструктуру території, розробити та промаркувати два маршрути (протяжністю 40 км), а також створити лікувально-оздоровчий центр «Золоті крилечка».

Реалізація ініціативи сприятиме розвитку підприємницького потенціалу громади.

Нагадаємо, що Матеївецька ОТГ, яка об’єднала 4 сільських ради Коломийського району, створена 18 грудня 2016 року. Зараз велика громада об’єднує три старостинських округи. Чисельність населення ОТГ 6600 осіб.

a55d46910fcb9ec4ac06f470e8b76644

Читайте також:

В Коломиї відкриють другий дитячий будинок сімейного типу

На Прикарпатті ліквідують дев’ять районних адміністрацій

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено