Івано-Франківськ

На Прикарпатті не буде кому захищати інтереси населених пунктів

Ця думка прозвучала сьогодні у Франківську на дискусійній платформа за участі голів громад Прикарпаття та експертів.

До того ж, сьогодні ні повноваження, ні ресурси в громадах не мають законодавчих гарантій, пише ПІК з посилання на повідомлення Регіонального відділення Асоціації міст України у Фейсбук. 

117708466 2771636283160339 4662430861465248762 n

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбулася дискусійна платформа за участі голів громад Прикарпаття та експертів на тему: «Діяльність місцевих рад в умовах завершення реформи з децентралізації влади».

Під час заходу голова Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Руслан Марцінків наголосив, що помилковим у виборчому законодавстві є те, що громади позбавлені права обирати старост. Відповідно не буде кому захищати інтереси того чи іншого населеного пункту. І це дуже важливо врахувати при зміні виборчого законодавства у майбутньому. А ще не зрозуміло, що будуть робити районні ради, тобто якими будуть їхні повноваження.

А виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, виступаючи перед очільниками місцевого самоврядування Прикарпаття, підкреслив: «На Прикарпатті сформовано 62 територіальні громади, в яких відбудуться вибори 25 жовтня цього року. Але це не говорить про те, що процес децентралізації завершено. Сьогодні ні повноваження, ні ресурси в громадах не мають законодавчих гарантій. Вибори оголошено, але остаточного бачення діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування, повноваження яких точно мають бути розмежовані, не має.

“Ми готові надати пропозиції, напрацьовувати документи та вести діалог, оскільки маємо досвід роботи та бачення розвитку місцевого самоврядування 53 територіальних громад Прикарпаття, де проживає 82 % жителів нашої області. Ми підготували та надіслали голові Верховної Ради України та народним депутатам від Прикарпаття перелік законопроєктів, прийняття яких необхідне для завершення реформи місцевого самоврядування”, – зазначив Стефанчук.

Читайте також:

Великий Галицький район чи Івано-Франківський: питання історичної ваги (Відео)

Роксолана Джура назвала імовірну першу леді Бурштина (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено