Івано-Франківськ

Галицький район з центром у Івано-Франківську: що скаже Верховна Рада?

У Верховній Раді України підготували проєкт постанови щодо перейменування Івано-Франківського району на Галицький із центром в Івано-Франківську.

Про це, 13 липня, повідомив заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, пише ПІК.

Сьогодні в Івано-Франківську проходить відкритий діалог «Вектори децентралізації: про завдання та подальші кроки», організований Міністерством розвитку громад та територій України за партнерської підтримки швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

У діалозі бере участь пан Негода. Він, зокрема, зазначив, що у міністерстві підготовлено проект постанови ВРУ про зміну назви Івано-Франківського району на Галицький.

“Ідея назви одного із районів Івано-Франківщини була раніше. Вона дискутувалась, нас критикували за те, що один із експертів подав саме таку ідею. Якщо Франківщина вирішила, що це рішення хороше, то думаю, ми його розглянемо. Добре це чи погано – вирішувати вам тут. Але я б не хотів зараз, коли вже оголошуються вибори, змінювати це. Не в назвах інколи буває проблема, а в тому, що під тією назвою. Але мені ця назва (Галицький район- ред) подобається”, – сказав В’ячеслав Негода.

Також посадовець наголосив:

 «Результат буде залежати не від назви, а від того, як громади зможуть розпорядитися повноваженнями і ресурсами, які вони отримають внаслідок реформи».

Голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів зазначив, що перейменування району є необхідним.

“Облдержадміністрація звернулася із таким листом про підтримку. Вважаємо цей крок необхідним і правильним, адже створення Галицького району важливе для збереження історичної справедливості. Галицький район є одним із найбільших в області. Галицький район – це тільки позитив і добре сприйметься громадою”, – каже Віталій Федорів.

117827346 2732002343701744 1738123079881532203 o

Нагадаємо, що за джерелами ПІК питання перейменування району мали розглянути вчора на засіданні Кабміну. Однак подальшої інформації про це немає.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено