Івано-Франківськ

За відсутності лічильника українцям будуть відключати газ

Деяких споживачів вже активно повідомляють про можливе блокування газу в разі відсутності в їх будинках потрібних лічильників.

9be28f6310af68ea22117a840d4a11f1

В Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності спеціальних лічильників в будинках українців, повідомляє Укрнет, пише ПІК.

Така норма прописана в законі «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», який був затверджений в далекому 2017 році і набуває свою законодавчу владу в вище зазначений період.

Повідомляється, що на даний момент серед населення досить високий відсоток тих споживачів, у яких немає приладів для обліку експлуатації газу.

За попередніми даними, мова йде приблизно про мільйон українців, проте ряд українських фахівців схильний оцінювати цю цифру в куди більш великих масштабах – приблизно в 2-3 мільйони, повідомляє «Перший діловий».

Головні причини того, чому люди не ставлять в своїх будинках лічильники – це страх відкрити двері шахраям, а також нестача коштів на оплату послуг з установки приладів.

Українські експерти не впевнені, що уряд дійсно почне блокувати подачу газу, адже забезпечити лічильниками 2-3 мільйони чоловік за короткий проміжок часу, не вийде.

Читайте також:

Постраждалим від повені прикарпатцям повертають газопостачання (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено