Івано-Франківськ

На “Пасічнянському” мості заборонять рух вантажівок

У Франківську на мості, що веде з’єднує місто та мікрорайон Пасічна, заборонять рух великогабаритного транспорту та обмежать швидкість.

Про це повідомили на засіданні міської комісії із надзвичайних ситуацій, пише ПІК.

Під час червневої повені відбувалося підмивання другої опори (є декілька опор), повністю змиті габіони, які укріпляли цю опору, також змінилося русло ріки.

«Достеменно ніхто не може сказати на даному етапі, як себе поведе та опора в майбутньому. Є вимога провести обов’язкове підводне обстеження. Всі ці роботи проводитимуться при виробленні проєктно-кошторисної документації», – зазначив Бурко.

unnamed 12

Обстеження мосту проводили нещодавно висококваліфіковані фахівці.

«Але ще у 2016 році фахівці обстежили міст і визнали його обмежено працездатним. Він не був аварійним, але потребував регулярного огляду та поточного ремонту», – повідомив директор комунального підприємства «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

У фахівців є застереження, враховуючи останню повінь. Зараз на мості стоїть обмеження 30 тонн. Наразі рекомендують обмежити рух транспорту вагою понад 24 тонни, причому цілодобово, та рух швидкості – не більше 40 км/год.

c103432b49f1a2e7d373973151bf9d7e

Комісія з надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківська звертатиметься до облдержадміністрації з проханням виділити кошти на ремонт моста.

«Хто буде виконувати роботи – не важливо. Але звернення має бути. І поки ці роботи будуть проводитися, ми маємо вживати заходів, щоб не було несподіванки», – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Фахівці також склали комплекс першочергових заходів для запобігання виникнення надзвичайної ситуації, які по кошторису складає близько 19 млн 86 тис. грн, але на повноцінне відновлення потрібно набагато більше коштів.

До слова, міст перебуває на балансі комунального підприємства “Муніципальна дорожня компанія”.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено