Івано-Франківськ

Таки буде великий Галицький район

Рішучий крок у цьому напрямку Кабмін зробив сьогодні: уряд пропонує Верховній Раді перейменувати на Прикарпатті Івано-Франківський район на Галицький.

Сьогодні уряд ухвалив проєкт постанови Верховної Ради України “Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України “Про утворення та ліквідацію районів”.

“Пропонується внесення змін до постанови Верховної Ради від 17 липня 2020 року №807-ІХ “Про утворення та ліквідацію районів” стосовно перейменування Івано-Франківського району Івано-Франківської області на Галицький”, – йдеться у повідомленні.

Про це у фейсбук написав народний депутат України Василь Мокан, пише ПІК.

 

118178721 352299752829670 1804552095847040212 o

 

Нагадаємо, що це питання на рівні Галицької районної ради активно обговорювалося  з 2018 року, коли Денис Шмигаль був призначений головою Івано-Франківської ОДА. На одній із нарад в Галичі, заступник голови райради Любов Гордійчук запропонувала створювати не Івано-Франківський, а саме Галицький район, щоб ім’я колиски українськості не зникло з національної канви держави.  А вже цього року при наполегливості галичан обласна держадміністрація та обласна рада звернулися до Кабінету міністрів – з прохання нарешті вирішити це питання в знак історичної справедливості.

Читайте також:

Великий Галицький район чи Івано-Франківський: питання історичної ваги (Відео)

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено