Івано-Франківськ

У храмах та церквах Прикарпаття впроваджують безпрецедентні заходи безпеки

 В умовах пандемії масове відвідування храмів, цілування ікон і причастя – дуже небезпечні заходи.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області подало до уваги  Пам’ятку для єпископату, духовенства та вірян щодо основних протиепідемічних вимог під час проведення богослужінь та інших релігійних заходів, з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19), пише ПІК.

 В Церкві та на відстані 50 м. від неї всім присутнім слід бути одягненим в захисні маски чи респіратори, крім священнослужителя.

Біля культових споруд не допускається масового скупчення людей (груп більше 4 осіб з порушенням визначеної санітарними нормами дистанції між собою в 1,5 м, окрім супроводу неповнолітніх).

Богослужіння – це масовий релігійний захід. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення встановлюється “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Для «зеленого» рівня – проведення масових релігійних заходів забороняється за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі).

Для «помаранчевого» рівня-проведення масових релігійних заходів забороняється за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів. На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “помаранчевий” та “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені органами державної влади та органами місцевого самоврядування в межах компетенції.

Вищевказані обмеження стосуються проведення похоронів та хрестин. Допускається проведення богослужінь на відкритому повітрі біля храмів – при дотриманні правил щодо кількості одночасно присутніх та “соціальної дистанції».

Духовенство та парафіяни із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37.2 С до Церкви не допускаються. Дотримуватися особистої гігієни, особливо гігієни рук, часто їх миючи відповідно до рекомендацій МОЗ. При прийнятті Святого Причастя всіляко уникати торкання устами ложечки.

З повним змістом пам’ятки можна ознайомитися тут.

Читайте також:

19 серпня – Яблучний Спас: що не можна робити?

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено