Івано-Франківськ

Спецслужби Росії хотіли, щоб уродженець Прикарпаття “доносив” інформацію про Україну

 Служба безпеки України викрила спробу ФСБ Росії залучити українського заробітчанина до збору розвідувальних даних на території нашої держави.

Про це повідомляє Служби безпеки України, пише ПІК.

Мешканець Прикарпаття працював в Амурській області Росії у комерційній структурі, яка займалася експортно- імпортними операціями товарів подвійного призначення.

verbuvannya

“Під час перебування в РФ чоловіка намагалися залучити до конфіденційного співробітництва на шкоду державній безпеці України. Представників російських спецслужб цікавили дані про розвиток вітчизняної військової інфраструктури, міжнародну співпрацю в оборонній сфері, а також інформація про нові політичні партії і громадські організації”, – йдеться у повідомленні.

Коли наш співвітчизник повернувся на Україну, він одразу ж повідомив про це СБУ. Українець надав всю необхідну інформацію щодо його контактів з представниками спецслужб РФ і поставлені завдання.

До слова, співпраця з іноземними спецслужбами на шкоду Україні є державною зрадою та карається позбавленням волі на термін до 15 років. Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної
організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено