Івано-Франківськ

Жителі Білих Ослав, що на Надвірнянщині взяли в “облогу” сільську раду (ФОТО)

Люди звинувачують чиновників у розкраданні повеневих коштів.

Про це Суспільному повідомив член ГО “Рокита” Юрій Квітчук.

“Дві сім’ї з Білих Ослав отримали компенсацію за збитки від повені у розмірі 300 тисяч. І це справедливо. Але з приводу допомоги іншим людям, є питання. Сільська рада створила комісію зі “своїх” людей. Вони цю допомогу між собою поділили. Родичів понаписували – по 50 тисяч отримали і син, і брат, і сват. Ці два мільйони вони по своїх рідних розкинули”, – розповідає пан Юрій.

За словами чоловіка, мешканці села побачили ці списки. Люди збунтувалися та не пускають працівників у сільську раду.

5f9bd64e2864c8b2

“Ми їдемо до Івано-Франківська, писатимемо звернення в обласну прокуратуру, СБУ, голові облдержадміністрації Віталію Федоріву, якщо вийде, то й до Зеленського у Київ поїдемо”, – додає Юрій Квітчук.

На думку, секретарки сільської ради Оксана Струк протест – це піар перед виборами.

“Я вважаю, що все справедливо, і не знаю, чого люди підняли це питання. Вони за все піднімають: і за будинок культури, і за дитсадок, і за ліс – просто треба було перед виборами людям пропіаритися”, – каже жінка.

71afb6047751aa36

Голова сільради Микола Щербюк – вже третій термін на посаді. Чиновник вважає, що правоохоронці мають належним чином відреагувати на те, що відбувається в Білих Ославах.

“Зараз є десь 50 чоловік у сільській раді, звинувачують у всьому. У нас 24-го червня відбулася сесія, в нас є комісія з подолання наслідків повені”, –  зазначає голова села.

З приводу того чи справедливі списки, пан Микола додає, що є правоохоронні органи, нехай роблять висновки. Списки складала комісія на основі обстеження, робили так, як закон каже.

122159928ce4bffe

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено