Івано-Франківськ

Тепер нові правила розрахунку середньодобового нарахування електроенергії

Змінився алгоритм нарахування обсягу спожитої електроенергії за розрахунковий місяць (у зв’язку зі змінами у Кодексі комерційного обліку електричної енергії).

Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго, пише ПІК.

Цей алгоритм застосовують у випадку, коли в компанію не надходить показ лічильника електроенергії від клієнта або коли він надходить невчасно.

Як було до зміни Кодексу?
Середньодобовий обсяг визначався виключно за попередній розрахунковий місяць.

Як буде тепер?

Тепер середньодобовий обсяг споживання електричної енергії для цілей розрахунків визначається на основі фактичних даних (показів) лічильника(ів), зафіксованих за період між двома послідовними зчитуваннями показів, та кількості днів між цими зчитуваннями показів в аналогічному періоді попереднього року. Або, у разі відсутності відповідних даних за попередній рік, за згодою сторін на основі фактичних даних (показів) лічильника за попередній розрахунковий місяць.

Наприклад, якщо в компанію не надійде показ від клієнта за спожиту у серпні електроенергію до 3 вересня 2020 року, то при розрахунку обсягу спожитих кВт*год візьмуть за основу спожиті кВт*год за серпень 2019 року (якщо вони були подані), а не за липень 2020 року, як було до внесених змін.

Як можна вплинути на ці розрахунки?
Щоб сплачувати за фактично спожиту електроенергію, важливо вчасно подати показ лічильника електроенергії – ближче до кінця звітного місяця або в перші 3 календарні дні наступного місяця.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено