Івано-Франківськ

На Тлумаччині відзначили День першої на Прикарпатті міської ОТГ (ФОТО)

Сьогодні разом із величним державним святом Днем Незалежності України Тлумацька ОТГ відзначає і День громади.

Поява Тлумацької об’єднаної територіальної громади була історичною, адже вона стала першою міською громадою на Прикарпатті, утвореною під час процесу децентралізації, повідомляє ПІК.

otg

Нині до складу ОТГ входять 13 населених пунктів, проте після цьогорічних місцевих виборів громада збільшиться і об’єднає у собі мешканців ще  кількох навколишніх сіл.

Цьогорічні святкування, як і повсюди в Україні, можна назвати скромними та небагатолюдними. Значний акцент організатори урочистостей зробили на спорт. Мабуть, тому що в нинішнім «коронавіруснім» світі особливої актуальності побуває прислів’я «У здоровому тілі – здоровий дух». Тому шанувальники різних його видів впродовж двох днів «оздоровлювалися» на міському озері та стадіоні.

plyazhnyj futbol

Крім традиційного Кубка району з футболу, у Тлумачі відбулися змагання рибалок, велопробіг, пляжний футбольний турнір та ігри в шахи.

Усі святкові дійства почалися із … риболовлі, бо це тихе змагання любить перші сонячні промені та не витримує суєти. Після кількох годин рибальського «священнодійства» найбільше риби спіймав тлумачанин Іван Залізняк, за що і отримав повагу від «колег» та нагороди від організаторів.

Ivan Zaliznyak rybolovlya

Велопробіг організували та взяли у ньому участь члени Молодіжної ради Тлумацької ОТГ. Проїхався на велосипеді із юними мешканцями громади і міський голова Роман Круховський. Вони провезли містом 10-метровий прапор України. Варто зазначити, що учасники велопробігу та переможці різноманітних святкових спортивних змагань отримали у дарунок від міської влади тематичні футболки.

shahovyj turnir

Шаховий турнір, мабуть, найбільше запам’ятався наймолодшій його учасниці – семирічній Анні Петелюк. Хоча перемогу в іграх здобув досвідчений шахіст Володимир Пронюк.

А от футбол на пляжі міського озера зібрав чимало шанувальників цього виду спорту, хоча саме такий його різновид не надто популярний у Тлумачі. При виборі святкових змагань організатори акцентували саме на оригінальності та нетрадиційності ідеї. Крім того, літньої пори чому б не зіграти футбол на піску? Переможцям у змаганнях із пляжного футболу стала команда із Тлумача. Друге місце посіли теж тлумачани, а от третіми стали футболісти із села Пужники Тлумацької ОТГ.

Мар’яна Бодак.

Читайте також:

Журналісти ПІК вітають прикарпатців з Днем незалежності України (ВІДЕО)

В небо над Франківськом здійнялись 88 крилатих «спортсменів» (ФОТО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено