Івано-Франківськ

Ледь не потонули: калушанин врятував на Дністрі двох хлопчиків

Двох хлопчиків, які не вміли плавати, течією віднесло на середину річки, і один із них почав тонути.

Надзвичайна подія трапилася 23 серпня, поблизу села Устечко Заліщицького району Тернопільської області. Про це пишуть ВІКНА, передає ПІК.

1598366576 f448c4927c09cd5837ef

Житель Калуша Віктор Павлів із сім’єю приїхав сюди близько полудня на відпочинок. Вибираючи місце, звернув увагу на дітей 8-10 років (трьох хлопчаків і дівчинку), які неподалік голосно розважалися в Дністрі без нагляду дорослих.

Ще не встигла сім’я розкласти свої речі, як Віктор почув, що хлопчик кричить: “Я тону”, але спершу сприйняв це за жарт. Проте, коли почала кричати дівчинка, яка пливла на надувному колі, що він не вміє плавати, зрозумів, що тут не до жартів. Хлопчака вже течією віднесло на середину Дністра метрів за 10 від того місця, де діти були спочатку.

“Ніхто з дорослих не звертав на це увагу, а ті, хто й почув, не відреагували. Тож я щодуху побіг спершу вдовж берега, потім, перебігши русло, де річка Джурин впадає у Дністер, кинувся у воду. Коли підпливав, хлопчак щосили бив руками і вже моментами занурювався у воду. Я захопив його під руки ззаду і почав пливти до берега”, – розповідає чоловік.

Також пан Віктор додає, що в цей самий час  він побачив каяк, на якому пливли двоє старших людей, а за ними ще одного хлопчака з цієї ж компанії, який також потребував допомоги.

“Я порадив чоловікові, який не знав, як повестися, просто дати змогу дитині зачепитися за каяк. Коли виніс на берег одного, повернувся за іншим. Дорослі, які увесь цей час відпочивали з пивком і шашличками, нагодилися лише тоді, коли обоє дітей були уже на березі в безпеці”, – каже Віктор Павлів.

Додамо, що пан Віктор є волонтером громадської організації “Гірський рятувальний центр”, де неодноразово проходив навчання як інструктор, тому й не розгубився і даній ситуації.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено