Івано-Франківськ

Оцінка експерта: що робити, аби коронавірус і грип не стали одночасною загрозою?

Наближається сезон простуд та захворювань на грип. В умовах пандемії "ковіду" це створює додаткові ризики для здоров'я.

Коли коронавірус і грип є одночасною загрозою для людини – що їй робити, щоб запобігти подвійній біді?

Сьогодні публікуємо експертну оцінку від міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

41578 oStepanov

Міністр МОЗ насамперед зазаначає, що за обставин, коли коронавірус і грип потенцйно є одночасною загрозою, необхідне вакцинування. Тобто, щеплення від грипу.  Станом на сьогодні МОЗ погодило з постачальниками та виробниками вакцин збільшення майже вдвічі кількості ввезених вакцин від грипу в Україну в епідемічний сезон 2020-2021.

Для груп ризику вакцини будуть закуплені за бюджетні кошти, а щеплення будуть безоплатні, – наголошує міністр.

Він також нагадує, що від ускладнень грипу протягом минулого епідсезону померла 71 людина, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей (12,9% населення), з них 63% — діти до 17 років. Минулого епідсезону в Україну було поставлено 500 000 доз вакцин від грипу. Однак  вакцинувалися лише 238 079 людей (0,6% населення), частка дітей серед щеплених становить 10,5%.

В умовах пандемії коронавірусу легковажне сталення до вакцинації може коштувати життя багатьох людей, наголошує міністр.

Нагадаємо, що з понеділка, 31 серпня, на Прикапатті три райони та три міста перебувають в “червоній” зоні небезпеки за рівнем поширення коронавірусної хвороби. Це, зокрема, Городенківський, Косівський, Тисменицький райони, а також  Калуш, Коломия та Івано-Франківськ. Вчора ми проаналізували статистику захворювання у Калуші за три дні перебування в “червоній” зоні.

З понеділка, 31 серпня, і до 2 вересня, лабораторно підтвердилась коронавірусна хвороба ще у 42 калушан. При цьому незмінною залишилась кількість людей, які одужали з початку пандемії: їх було 258 станом на минулу неділю, стільки ж залишається сьогодні. У той же час кількість людей, у яких є підозра на коронавірус, зросла за три дні на 54 особи. На жаль, за той самий час зафіксований один летальний випадок.
Зовні життя у місті не змінилося. Люди ходять на роботу. У школярів канікули наразі до 14 вересня.

Читайте також:

COVID-19: на Прикарпатті за добу захворіли 163 людини

Уряд виділив гроші на закупівлю препарату “Ремдесивір” для лікування COVID-19

Україна закупить нові швидкі тести на COVID-19

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено