Івано-Франківськ

Україна закупить нові швидкі тести на COVID-19

Україна готується оновити протокол тестування на COVID-19 і закупити нові швидкі тести за методикою виявлення антигену.

Україна закупить нові швидкі тести на COVID-19, що працюють за методикою виявлення антигену.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише ПІК.

“Україна завершила переговори з європейським відділом ВООЗ щодо оновлення протоколу тестування на COVID-19. Головна причина — поява нової технології швидкого тестування шляхом виявлення антигену. Наразі ця технологія пройшла всі перевірки, у Сполучених Штатах швидкі тести на антиген COVID-19 вже виробляють чотири різні компанії. Україна готується до закупівлі цих тестів і веде переговори з виробниками”, – повідомив Ляшко.

Також МОЗ впровадить можливість дострокового завершення терміну самоізоляції контактних осіб в разі негативного ПЛР-тесту, зробленого на 7-9 день самоізоляції, що дозволить припинити її, не чекаючи 14 днів.

Головний санітарний лікар відзначив значний приріст можливостей до проведення тестів на COVID-19 в останні місяці.

“Станом на сьогодні в Україні роблять близько 125 тисяч тестів на COVID-19 на тиждень. На початку червня максимальний показник сягав 62 тисячі тестів на тиждень”, — прокоментував Ляшко.

Нагадаємо, що раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що за найбільш оптимістичними прогнозами, вакцина проти коронавірусу для масового використання з’явиться в Україні в березні наступного року.

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено