Івано-Франківськ

Сумний прогноз щодо “ковід” від Шмигаля та спростування Марцінківа

Добовий приріст нових пацієнтів з коронавірусом в Україні вже до початку жовтня може вирости до позначки в 3 тисячі.

Цей сумний прогноз Денис Шмигаль  оголосив  в ефірі ТВ- програми “Сніданок з 1 + 1”, відео оприлюднено в YouTube, пише ПІК.

“Сьогодні у нас – від 2 до 2,5 тисяч захворювань щодня. За розрахунками та прогнозами, до кінця вересня – початку жовтня ця цифра виросте до 3 тисяч хворих щодня. Це завантажить лікарні більш ніж на 80%”, – сказав Шмигаль.

Це просто насторожує

Адже, виходячи з прописаних урядом норм, завантаження ліжкового фонду “ковід”-хорими на 75% – це червона межа, за якою передбачений максимально жорсткий карантин.

Чи означає це, що всю країну повернуть до весняного стану?

Денис Шмигаль не дав на це сумний прогноз. Навпаки, він говорив про пом’якшення обмежувальних заходів – після того, як темпи зростання захворюваності почнуть спадати.

Та оскільки на даний момент з обмежувальних заходів по всій країні діють тільки заборони на в’їзд іноземців (вельми умовна заборона) і нічні клуби з концертами, то навряд чи варто очікувати, що темпи поширення коронавірусу самі по собі будуть знижуватись.

А з огляду на те, як в Івано-Франківську, який вже у “червоній” зоні,  навіть міська влада ігнорує вимоги карантину та налаштовує людей на те, що рішення про посилення обмежувальних заходів  є незаконним, то немає підстав очікувати, що епідемія  коронавірусу бодай призупиниться.

Політичні закиди та спростування Марцінківа

До слова, в понеділок, 31 серпня, виступаючи на мітингу перед вікнами ОДА, франківський міський голова Руслан Марцінків звинувачував центральну владу у тому, що  вона, мовляв, спрямовує посилені вимоги карантину на області західної України, намагаючись її задавити.

Частина мітингувальників сприйняла це як зайву політичну риторику, яка тільки розпалює  ситуацію.

Вчора, в кінці дня, прес-служба Міністерства охорони здоров’я повідомила наступне: за останню добу в “червоний” список областей перемістилася і Полтавська область.

До ослаблення карантину не готові:

Київ
Вінницька область
Волинська область
Житомирська область
Закарпатська область
Івано-Франківська область
Київська область
Львівська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Чернівецька область
Чернігівська область

Таким чином, цей перелік не просто відмітає політичну складову довкола поширення коронавірусу, а свідчить про те, що епідемічна ситуація в країні погіршується.  І треба добре думати, як не довести її до трагічного рівня.

Читайте також:

COVID-19: на Прикарпатті за добу захворіли 174 людини

Очільники Яремче та Бурштина мають знайти кошти для лікувальних закладів з хворими на коронавірус

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено