Івано-Франківськ

Очільники Яремче та Бурштина мають знайти кошти для лікувальних закладів з хворими на коронавірус

В лікувальних закладах Прикарпаття, у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації, додатково розгорнули 225 ліжок для хворих на "ковід".

Загалом у лікувальних закладах першої хвилі розгорнули для людей з коронавірусом та підозрами на нього 1791 ліжко. Також облаштовують ліжкомісця у шести закладах другої лінії (Коломийська інфекційна лікарня, Тлумацька ЦРЛ, Богородчанська ЦРЛ, Снятинська ЦРЛ, Яремчанська ЦМЛ, Бурштинська ЦМЛ), повідомляє ПІК.

«Зважаючи на значне зростання кількості хворих на COVID-19, хочу звернутися до голів райдержадміністрацій та керівників міст із дорученням вишукати необхідний фінансовий ресурс для підвищення готовності медичних закладів другої лінії для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, їх контрактування з НСЗУ за відповідним пакетом Програми медичних гарантій, – сказа вчора під час онлайн-наради  голова Івано-Франкіської ОДА  Віталій Федорів.

Він також наголосив, що лікарні, які лікують хворих на COVID-19, повинні бути забезпечені всіма необхідними медикаментами та обладнанням для надання належної допомоги пацієнтам.

До слова, кількість нових випадків захворюваності в області на 100 тисяч населення наразі складає 87,48. Середня кількість тестувань – 75,66. Завантаженість ліжок – 67,3 %. На основі зазначених даних три міста і три райони Прикарпаття потрапили до «червоної зони», в яких посилені карантинні заходи.

Читайте також:

Івано-Франківськ в “червоній” зоні. Марцінків за людей чи за політичні дивіденди? (ВІДЕО)

“Червона”зона: чи зможуть мешканці області поїхати до Івано-Франківська?

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено