Івано-Франківськ

“Червона”зона: чи зможуть мешканці області поїхати до Івано-Франківська?

Стало відомо, чи будуть їздити автобуси з районів Івано-Франківської області до обласного центру.

Відповідно до обмежень “червоної” зони заборони на висадку пасажирів немає. Про це повідомив ПІК директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Сергій Подошва.

“З районів, які не є в “червоній” зоні, транспорт може їхати до Франківська та  здійснювати висадку пасажирів”, – зазначив Сергій Подошва.

Тобто, до Івано-Франківська приїхати можна, а виїхати – ні. Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснював, що виїхати з “червоної” зони можна тільки приватним транспортом: в машині має бути не більше 5 людей (не рахуючи дітей до 14 років).

Що стосується населених пунктів Прикарпаття, які потрапили в “червону” карантинну зону, а це  Франківськ, Калуш, Коломия, Тисменицький, Городенківський та Косівський райони, то  транспортне сполучення із ними повністю відсутнє.

Зокрема, в Тисменицькому районі вирішується питання з приводу організації спецперевезень.

Додамо, що відповідно до рішення Державної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій станом на 31 серпня на Прикарпатті діють “червона” та “помаранчева” карантинні зони.

До “помаранчевої” зони увійшли: міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони.

Нагадаємо, що:

  • у “зеленій” зоні діють правила, що встановлені для всієї країни – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особа на 5 кв. м.; наповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.
  • у “жовтій” зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку; заборона проведення   масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більше ніж 20 осіб; обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час.
  • “Помаранчева” зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, обмеження для масових заходів – 1 людина на 10 кв. м і не більше 220 осіб.;  діяльність закладів харчування, за умови наповненості більш ніж на 50% посадкових місць.
  • “Червона” зона – заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, заборона діяльності закладів громадського харчування (ресторанів, кафе), ТРЦ, спортивних залів тощо.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено