Івано-Франківськ

Завдяки чому Городенківський район вибрався з “червоної” зони?

З понеділка Городенківського району не буде у найбільш небезпечній зоні поширення коронавірусу.

medyk koronavirus 660x330 Gorodenka

Городенківський район вибрався з “червоної зони” за рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося вчора. Таким чином, з 00 годин 00 хвилин 07 вересня (понеділок) Городенківський район буде у “помаранчевій” зоні, повідомляє ПІК. 

Завдяки чому з понеділка район вийде з найжорсткішої  зони, в який перебуває вже другий тиждень? Розповідає Олександра Косовець, головний лікар Городенківської центральної районної лікарні.

“У нас знизився рівень захворюваності – завдяки тому, що люди, потрапивши в умови жорстких обмежень, стали обачнішими, стали ретельніше дотримуватись заходів епідемічної безпеки. Люди відчули, що таке відсутність транспорту, неможливість доїхати до роботи, не відправити дітей до школи. Раніше найбільше наражалися на “ковід” в місцях скупчення людей, в побуті. Тепер це враховують і добросовісніше носять захисні маски, миють з милом руки, дотримуються соціальної безпеки”, – наголосила Олександра Косовець.

Очільниця медзакладу  також повідомила, що менше стало хворих на коронавірус в лікарні. Якщо до введення “червоної” зони їх було 150, то зараз є 120. Це дозволило району переміститися в “помаранчеву” зону, але не в “зелену”. Адже не зменшилась кількість хворих в реанімації ЦРЛ. Навіть після того, як в закладі розгорнули ще 6 ліжок для вражених коронавірусом чи з підозрою на вірус, вільних місць немає. Не зменшується кількість пацієнтів, які приймають кисневу терапію.

“Все це означає, що населення має берегти себе, жорстко дотримуватись профілактичних заходів”, – каже головний лікар ЦРЛ Косовець.

Городенківський район, що вибрався з “червоної” зони, має з початку пандемії 431 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус. При цьому вже 358 людей одужали, 13 померли.

На Прикарпатті з понеділка до “червоної” зоні будуть: міста Івано-Франківськ, Коломию, Калуш, Косівський та Тисменицький райони.

До “помаранчевої” зони: міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони Івано-Франківської області;

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

COVID-19: на Прикарпатті за добу захворіли 160 людей

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено