Івано-Франківськ

В Україні хочуть запровадити нову категорію учасників дорожнього руху

Законопроєкт направлений на покращення безпеки на дорогах в цілому.

Проєкт закону направлений на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки і створення нових учасників дорожнього руху – користувачів персонального легкого електротранспорту.

Про це повідомляє ВРУ, пише ПІК.

Законопроєктом передбачені відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух», за якими:

  • запровадити нову категорію учасників дорожнього руху – користувачі персонального легкого електротранспорту;
  • визначити коло прав та обов’язків нової категорії учасників дорожнього руху, включити правила пересування цих учасників до переліку питань, що регулюються Правилами дорожнього руху;
  • встановити відповідальність за порушення новою категорією учасників дорожнього руху правил дорожнього руху;
  • врегулювати окремі питання безпеки інших учасників дорожнього руху, а саме пішоходів і велосипедистів, зокрема в частині обов’язку використовувати світлоповертальні жилети.

Проєктом, зокрема, передбачено, що:

  • користувачі електричних транспортних засобів мають право їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності – по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю.
  • Забороняється перевозити пасажирів, окрім випадків, коли їх перевезення прямо передбачено конструктивним рішенням виробника електричного транспортного засобу,
  • користуватися під час руху засобами зв’язку, тримаючи їх у руці;
  • керувати електричними транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

4 вересня народні депутати підтримали відповідний законопроект №3023 за основу у першому читанні. За документ проголосували 268 парламентарів.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено