Івано-Франківськ

Вік виходу на пенсію в Україні планують збільшити

В Україні розробляють механізм, відповідно до якого державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше, ніж у 65 років. 

Зокрема, зараз державні службовці мають виходити на пенсію в 60 років. Якщо вони хочуть працювати довше, то за спеціальним наказом вік виходу на пенсію можуть продовжити до 65 років. Про це пише Главком, передає ПІК.

Йдеться про відтермінування самого звільнення через вихід на пенсію, при цьому сам пенсійний вік і виплату пенсії переносити не будуть. 

Вік виходу на пенсію планують збільшити

Також українці мають право не просто продовжити працювати на пенсії, але й відтермінувати її виплату. За кожний місяць відтермінування пенсії її розмір збільшується на 0,5%. При цьому, якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, надбавка за кожні 12 місяців становитиме 0,75%. 

Наприклад, якщо вийти на пенсію в 63 роки, розмір пенсії збільшиться на 18%. Важливо зазначити, що за неповний місяць доплачувати не будуть. 

“Людина, яка набула права на пенсію за віком відповідно до цього Закону, але після досягнення пенсійного віку виявила бажання працювати й одержувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком”, – йдеться в законі. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено