Івано-Франківськ

Прикарпатські ветеринари лікують зуби ведмедям на Хмельниччині (ФОТО)

Прикарпатські ветеринари спільно із закарпатськими колегами лікують ведмедів в реабілітаційному центрі "Парк хижаків "Арден".

Прикарпатські ветеринари за ці вихідні полікували п’ять ведмедів – чотирьох з Харкова й одного – з Хриплина, з-під Івано-Франківська.  Лікували три ветеринари з Івано-Франківська і два – з притулку “Синевір”, що на Закарпатті.

Прикарпатські ветеринари лікують зуби ведмедям на Хмельниччині

Про це Суспільному повідомив заступник директора Галицького національного природного парку Володимир Бучко, який в “Ардені” виконує обов’язки директора з розвитку.

“Всім ведмедям лікували зуби, тому що вони потрапляють до нас із жахливих умов, без нормального догляду, без нормального харчування, і у них всіх проблеми із зубами”, – зазначає Володимир Бучко.

Прикарпатські ветеринари лікують ведмедів

Засновник “Ардена” Артур Фрідман розповідає як лікують тварин.

“Прооперували, пролікували, поміряли тиск, обміряли, поставили чіпи, зробили стерилізацію, робили щеплення, обміри, – і вони отримали медичну картку. Уявіть собі “пацієнта” 300 кг вагою. Його вісім людей ледве занесли. Поставили крапельницю і капали снодійне, бо, якби він прокинувся, лікарю зубному було б невесело”.

Для медичних маніпуляцій у центрі є відповідно обладнана операційна кімната. 

лікують ведмедів на Хмельниччині ветеринари з Прикарпаття

Разом із ведмедями в центрі планують розмістити і вовків. Адже, за словами засновника “Ардена”, вони можуть жити разом:

“У них цікаві стосунки: вовки живуть в зграях, а ведмеді – самі по собі. Наприклад, ведмеді п’ють воду, а вовки чекають. А коли вовки п’ють воду, а ведмеді підійшли, то вовки відходять”.

До слова, “Парк хижаків “Арден” розташований на території національного природного парку “Подільські Товтри” у селищі Сатанів Хмельницької області. Його площа зараз – 32 гектари. Тут обладнали великі вольєри з розрахунку: один гектар – на одного ведмедя. Найбільший вольєр – 12 гектарів, в якому може жити 10-12 ведмедів.

Його засновник Артур Фельдман має амбіції створити найбільший в Україні центр реабілітації для великих хижаків. Хоч перших жителів парку – п’ятьох ведмедів і трьох лисичок уже привезли, парк офіційно ще не відкрили. Це дійство планують на кінець вересня – початок жовтня.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено