Івано-Франківськ

На Прикарпатті людям загрожують шершні

Для знешкодження гнізд агресивних комах щодня у місця їх знаходження виїжджають рятувальники.

unnamed 8

Людям загрожують шершні в селах й у містах. Про це свідчить інформація Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

«11.09.2020 о 08.40 м. Калуш вул. Срібняка. Працівники Воєнізованого гірничорятувального загону (ВГРЗ) надали допомогу населенню по знешкодженню гнізда з агресивними комахами (шершні), яке було під покрівлею житлового будинку», – йдеться у повідомленні

Того ж дня, о 13.05 у Снятинському районі, селі Русів на вул. Грушевського теж знешкоджували шершнів. Працівники ДПРЧ-15 (державна пожежно-рятувальна частина) прибрали їхнє гніздо з горища літньої кухні.

Вчора ж о 18.40 рятувальники мали справу з шершнями на вул. Франка у селі Лоєва Надвірнянського району. Працівники ДПРЧ-11 знешкодили гніздо на горищі господарської будівлі.

У Калуші загрозою були оси. На вул. Українська працівники ВГРЗ прибрали осине гніздо з балкона квартири на першому поверсі житлового будинку.

Шершні загрожують людям в усьому світі. І не тільки людям. Американські науковці вперше зафіксували на території США гігантських азійських шершнів. Вони вбивають бджіл, які й без того зникають у країні, ставлячи цим під загрозу американську харчову промисловість.
Як повідомляє CNN, найбільше шершнів помітили в штаті Вашингтон; там бджолярі, за даними місцевого управління з питань сільського господарства, виявили купу бджіл із відірваними головами.

Читайте також:

12 вересня: не ставте сьогодні паркани, бо…

Пенсії в Україні підвищать ще до кінця року

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено