Івано-Франківськ

Суд засудив дизертира, що перейшов на бік окупанта

Контрактник отримав покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Суд засудив дизертира заочно. Це військовослужбовець Збройних Сил України за контрактом. Поплатився  за дезертирство та участь у терористичній організації. Суд призначив йому покарання у виді 8 років позбавлення волі, повідомили в Офісі Генпрокурора, пише ПІК.

“Доведено у суді, що наприкінці 2014 року солдат ЗСУ, військовослужбовець військової служби за контрактом однієї з військових частин, не з’явився вчасно зі звільнення на службу та виїхав на територію Російської Федерації. В подальшому, у вересні 2015 року, він вступив до лав терористичної організації «ЛНР» та брав участь у її діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Суд засудив дизертира, який впродовж вересня 2015 — лютого 2016 року дезертир неодноразово публікував на сторінках у соціальних мережах свої світлини. Він був зображений у військовій формі незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР». До того ж, зброєю та боєприпасами, на фоні символіки Російської Федерації та псевдореспубліки «ЛНР».

Також він хизувався своєю приналежністю до одного з незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», а саме – так званого «Луганского округа донских казаков Всевеликого Войска Донского».

Доведено, що він брав участь у бойових зіткненнях та інших диверсійних заходах членів терористичної організації «ЛНР», спрямованих проти військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових і правоохоронних формувань України, а також її мирного населення.

Прізвище та походження засудженого не повідомляють.

Читайте також:

Городенківський районний суд покарав пенсіонерку, яка образила сусіда за корову

В Росії оголосили конкурс на мавзолей без мумії Леніна

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено