Івано-Франківськ

Жителі села мають отримувати не гірші послуги, ніж жителі міста – Юрій Стефанчук

Асоціація міст України вимагає не вносити низку поправок до Бюджетного кодексу, бо вони шкодять сільським громадам.

Жител села мають мати якісні послуги

Жителі села мають отримувати якісні послуги, вважає Юрій Стефанчук, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, регіональний консультант з бюджетних питань, повідомляє ПІК.

З його точки зору низка поправок, які запропоновані до Бюджетного кодексу, суперечить формуванню сильного місцевого самоврядування.

Йдеться про те, що  Верховна Рада України прийняла у першому читанні проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» №3614 від 09.06.2020.

Наразі законопроєкт готують до другого читання. Народні депутати подали пропозиції і поправки до нього. Асоціація міст України, захищаючи інтереси місцевого самоврядування, звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням не враховувати до законопроєкту низку поправок ( №№ 83, 90, 91, 92 та 96).

Юрій Стефанчук вважає  недоцільним  внесення вищезгаданих поправок до Бюджетного кодексу. І ось чому:

«Процес децентралізації – це час важливих рішень. І головною його метою є спростити надання послуг, розмежувати відповідальність та фінансові ресурси. Та сьогодні ми бачимо низку поправок, які суперечать формуванню сильного місцевого самоврядування. Саме в них міститься розбалансовуючий інструмент впливу на місцеві бюджети та управління бюджетними установами. Жителі громад мають розуміти, на що витрачають їхні податки, а не шукати правди в кабінетах районного, обласного чи міністерського чиновника», – наголошує Стефанчук.

Жителі села у складі територіальних громад мають жити краще, а запропоновані попраки цьому не сприятимуть.

Оксана Процюк.

Читайте також:

На Прикарпатті прокуратура вимагає повернення земельної ділянки вартістю майже 5 мільйонів гривень

Оцінка експерта: Районні ради «зависли у повітрі»

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено