Івано-Франківськ

Франківець подав до суду, бо не хоче бути батьком дитини “з пробірки”

Чоловік звернувся до місцевого суду з вимогою вилучити його прізвище з графи «Батько» у свідоцтві про народження дитини.

Про це повідомляє Апеляційний суд Івано-Франківської області, пише ПІК.

Наразі сину 2 роки.

Згідно «Звіту по тесту на батьківство» (тест ДНК) він не є біологічним батьком.

Місцевий суд відмовив позивачу у задоволенні його вимог. Колегія суддів апеляційного суду погодилась з рішенням першої інстанції щодо відмови у вилученні прізвища чоловіка з відомостей про батька.

Що передувало?

Пара перебувала у шлюбі вже більше десяти років, все було добре, окрім єдиного – у них не було дітей.  Після обстежень стану здоров’я обидвох з подружжя та тривалого лікування з’ясувалось, що чоловік власних (біологічних) дітей мати не може.

Дитина з’явилася на світ “із пробірки”. 

«Центр репродукції людини» підтвердив, що чоловік дав усвідомлену згоду на запліднення відповідачки. А також надали розписку, згідно з якою чоловік знав про  всі можливі ризики, що пов’язані із відповідним заплідненням.

Згідно закону дитина, яка зачата і (або) народжена у шлюбі, походить від подружжя. Походження дитини від подружжя визначається на підставі свідоцтва про шлюб та документа закладу охорони здоров’я про народження дружиною дитини. Особа, яка в момент реєстрації її батьком знала, що не є таким, а також особа, котра дала згоду на штучне запліднення своєї дружини, не мають право оспорювати батьківство.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено