Івано-Франківськ

Як Снятин святкуватиме День міста

Впродовж дев’яти років святкування Дня міста Снятина проводилося в різні дні. Здебільшого для цього обирався місяць липень.

Цьогоріч, через поширення коронавірусної інфекції та продовження адаптивного карантину до 31 жовтня, проведення масових заходів є неможливим, інформує Снятинська міська рада, пише ПІК.

Порадившись з членами виконавчого комітету та громадської ради, задля убезпечення інфікування та поширення коронавірсної інфекції, святкування Дня міста проводитиметься в онлайн-форматі 19 вересня в храмовий празник Чудо святого Архістратига Михаїла в Хонах.

«Привітати наше рідне місто можуть усі, хто любить величний Снятин, хто цінує та поважає працю його жителів. Своє відеопривітання, вірші-присвяти, художні роботи, музичні вітання та інше надсилайте на електронну адресу часопису «Снятинська вежа» snyatyn.vega@gmail.com, або ФБ-сторінку Снятинська Мр і ми обов’язково включимо їх в онлайн святкування», – йдеться у дописі.

Додамо, що перша історична згадка про Снятин — 1158 р. (Іпатіївський літопис). Назва міста походить від імені його власника — воєводи Костянтина (Коснятина) Сірославовича, знатного боярина при дворі галицького князя Ярослава Осмомисла. Магдебурзьке право Снятин отримав у 1448 році.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено