Івано-Франківськ

Місцеві вибори на Прикарпатті: скарги виборців, порушення та заміни членів ТВК

На початок виборчої кампанії на Прикарпатті вже є перші скарги, порушення при формуванні округів та заміни членів ТВК.

Про це пише ОПОРА, передає ПІК.

В  Івано-Франківську районну виборчу комісію  звернулись 12 жителів села Вовчинець (Івано-Франківська міська ТВК) з вимогою створити Вовчинецьку ТВК. У своїх листах,  люди нарікають на бездіяльність районної комісії.

“Жодних рішень про “добровільне об’єднання” з іншими територіальними громадами наша територіальна громада та місцева влада не приймали. Жодних змін адміністративно-територіального устрою або змін, в результаті яких утворюється новий орган самоврядування на території нашої місцевої ради не відбулося”, – йдеться в листах, які надійшли в районну ТВК від жителів Вовчинця.

16.09 Ivano Frankivshchyna zayavy zhyteliv Vovchyntsya

Також до Івано-Франківської районної виборчої комісії надійшла скарга на Старобогородчанську ТВК. Там виборці невдоволені формуванням територіальних виборчих округів. Також скаржники обурюються відсутністю протоколу засідання на якому формували виборчі округи та просять визнати рішення Старобогородчанської сільської  ТВК недійсним.

16.09 Ivano Frankivshchyna skarha na Starobohorodchansku TVK

 

16.09 Ivano Frankivshchyna skarha na Starobohorodchansku TVK2

9 вересня відбулось засідання Лисецької селищної ТВК, на якому приймали нову Постанову про утворення виборчих округів. Комісія допустились помилки щодо неперервності поділу. На засіданні була присутня голова Івано-Франківської районної ТВК Ганна Комуніцька. Окрім того, Комуніцька 11 вересня відвідувала засідання Єзупільської селищної ТВК, де також приймали нову  Постанову про утворення округів. Комісія допустила помилку  у кількості мандатів, які розподіляються в окрузі. На засіданні рішенням комісії помилку виправили.

Щодо ротацій у територіальних виборчих комісіях, то у сільських та селищних ТВК Калуського району найбільше замін провели партії:

  • “Батьківщина”  – 4
  • “Слуга Народу” – 4
  • “Європейська Солідарність” – 2
  • “Платформа Громад” – 1

В Івано-Франківську змінили своїх представників у сільських та селищних ТВК  партії:

  • “Слуга народу” – 15
  • “Європейська солідарність” – 6
  • “Перемога Пальчевського” – 3
  • “Батьківщина” – 3
  • “Платформа громад” –2

Крім того,  по одному своєму представнику замінили партії “Опозиційна платформа – За життя” , ВО “Свобода”, “Українська Галицька партія”.

У Коломийському районі замінили своїх представників у сільських селищних  виборчих комісіях політичні партії:

  • “Європейська солідарність” – 5
  • “Батьківщина” – 4
  • “Народний Рух України” – 2
  • “Слуга народу” – 3
  • “За майбутнє” – 1

У Надвірнянському районі  змінили у складі сільських та селищних ТВК двох представників від “Опозиційної платформи за життя” та по одному представнику від  ВО “Свобода”, “Європейської солідарності” та “Слуги народу”.

Замінили у сільських та селищних ТВК у Верховинському районі по одному представнику  “Європейська солідарність” та “Свобода”.

Крім того, за час роботи комісії ряд членів Верховинської районної комісії не відвідали жодного засідання та не прийняли присягу. Йдеться про представників партії “Опозиційна платформа – За життя” та партії “Нова Політика”.

У Косівській районній ТВК жодного разу на засідання не з’явилися представники ОПЗЖ (3 особи), “Селянської партії” (1 особа), партії “Нова політика” (1 особа) та партії “Всеукраїнський народний союз” (1 особа).

У Косівській міській ТВК так само на засіданнях комісії не з’являлися ОПЗЖ (3 особи), представники “Селянської партії” та партії “Нова політика”.

У Коломийській  районній  ТВК присягу не прийняли двоє представників ОПЗЖ та представник “Всеукраїнського народного союзу”.

До слова, відповідно до пунктів 1 та 2 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу, повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з:

  • особистою заявою про складення повноважень члена комісії. Така заява подається суб’єкту внесення кандидатури відповідного члена комісії для передачі відповідній виборчій комісії або для внесення подання про заміну члена виборчої комісії;
  • внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено