Івано-Франківськ

На боці яких партій симпатії виборців Прикарпаття?

  Соціологічна група «Рейтинг» протягом 10-14 вересня провела опитування серед мешканців Івано-Франківської області.

kartynka opytuvannya

Симпатії виборців Прикарпаття  за результами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 10-14 вересня серед мешканців Івано-Франківської області, доволі передбачувані, пише ПІК.

Лідерами у рейтингу партій до обласної ради є партії «Свобода» та «За майбутнє», яких готові підтримати 22,0% і 19,2% відповідно (серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором).

Також серед виборців і визначених 14,7% мають намір проголосувати за партію «Батьківщина», 12,3% – партію «Слуга народу», 11,6% – партію «Європейська солідарність».

Близько до прохідного бар’єру – Радикальна партія з рейтингом 4,4%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 4%. Не визначились із вибором близько чверті опитаних.

Screenshot 17 2Соціологи також з’ясували, що 30% опитаних часто слідкують за політичними новинами в Україні. 30% роблять це інколи, 23% – рідко і лише 16% – взагалі не цікавляться політикою.

Політичними подіями в області часто цікавляться 23%, інколи – 29%, рідко – 29%, взагалі не цікавляться – 18%.

Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення та мешканців обласного центру.

61% відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще близько чверті вагаються чи брати участь, 14% – малоймовірно, що голосуватимуть. Мобілізація виборців вища серед старшого населення, жінок і мешканців Івано-Франківська.

Аудиторія опитаних: мешканці Івано-Франківської  області  від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю.    Вибіркова сукупність: 1200 респондентів (похибка не більше 2,8%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).  Терміни проведення: 10-14 вересня 2020 р, повідомляє Рейтинг.

Політологи зазначають, що симпатії виборців Прикарпаття у подальшому можуть дещо змінитися.

Читайте також:

Лише 35% українців знають точну дату місцевих виборів в Україні (ОПИТУВАННЯ)

18 вересня: не варто починати ніякої важливої роботи

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено