Івано-Франківськ

Унікальні вистави франківського драмтеатру відбудуться на руїнах Пнівського замку

Унікальні вистави франківського драмтеатру відбудуться на руїнах Пнівського замку XVI століття, давні стіни та підземелля якого зберігають таємниці багатьох захопливих

Як відомо, наразі триває другий “гастрольний” тиждень театру містами і селищами Прикарпаття: Надвірна, Більшівці, Новий Мартинів, Бурштин і Богородчани, пише ПІК.

“Мандрівний” Франківський драмтеатр продовжує традиції театру корифеїв та геніального Леся Курбаса, який рівно 100 років тому, 1920-го, у тривожний час громадянської війни, об’єднавши творчих однодумців, вирушив містами й селами, аби люди могли побачити найкращі зразки тодішнього театрального мистецтва.

Отже, 19-го вересня о 20:00 – dramma per musica “HAMLET” від лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка режисера Ростислава Держипільського і композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка, хедлайнер Шекспірівського фестивалю у Гданську та володар премії “Найкраща пошуково-експериментальна вистава 2018” Всеукраїнського фестивалю ГРА.

«Лише цього вечора давні стіни замку перетворяться на закинутий склеп данських монархів, де під химерні звуки музики і манливі голоси спокусливих богинь помcти ви зустрінетесь віч-на-віч із навіженими героями, що повстануть з могил, аби спокутати свої гріхи і розірвати врешті-решт зачароване коло трагедій, в якому скніє рід людський», – наголошують в драмтеатрі.

А 20-го вересня о 20:00 – драма-концерт лемківської пісні “ВИГНАНІ З РАЮ” заслуженої артистки України Галини Баранкевич у постановці народного артиста України Ростислава Держипільського.

Прикарпатців запрошують стати свідками цих неповторних подій. Вхід вільний!

Дивіться також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено