Івано-Франківськ

Троє прикарпатців приносять перемогу Шахтарю U-19

Перспективні юнаки на яких варто звернути увагу

В рамках 3 туру Української Прем’єр Ліги сезону 2020/21 років донецький “Шахтар” гостював у Запоріжжі, де зустрічався із луганською “Зорею”. І якщо основні команди зіграли у результативну нічию 2:2, то в матчі U-19, який проходив напередодні, перемогу з рахунком 1:0 святкували саме гості.

Приємно, що у складі чемпіонів України в основному складі вийшли одразу троє вихованців Прикарпатського футболу: уродженець Тисменичан Артур Микитишин, коломиянин Назарій Гаврилюк та івано-франківець Михайло Хромей. Саме останній і забив єдиний гол у зустрічі, реалізувавши пенальті на 34 хвилині матчу.

Досьє футболістів:  

Михайло Хромей (19.11.2003)
Народився в м. Івано-Франківську та почав займатися футболом ще в дошкільному віці (перший тренер – Петро Русак). За 4 роки виступів у дитячо-юнацькому футболі встиг добряче поїздити Україною. У віковій категорії U-14 пів сезону почергово відіграв за харківський «Металіст» та івано-франківську «Ніку», а в наступному став гравцем чернівецької «Буковини» з якою здобув бронзу Чемпіонату України у віковій категорії U-15. Після чого перейшов до складу донецького «Шахтаря», де став переможцем Чемпіонату України U-16. Володіє хорошим дриблінгом та швидкістю, чудово бачить поле та вміє віддати своєчасну передачу, здорово читає гру та діє на перехопленнях. У складі Юнацької збірної України U-17 провів 9 матчів. Вже в 2020 році встиг зіграти 4 гри за «Шахтар» U-19 в УПЛ. У вищій лізі ДЮФЛУ за 4 сезони провів 68 матчів (8 голів, 2 з яких з пенальті, 2 попередження).

Правий півзахисник: Артур Микитишин (14.07.2003)
Народився в селі Тисменичани, розпочав свій шлях у футболі в Надвірнянській ДЮСШ (перший тренер – Іван Ткачук) . В 13 років опинився у складі моршинської «Скали», де за три роки став одним із лідерів команди. Часто бере гру на себе, створюючи моменти для партнерів, але й сам полюбляє засмучувати голкіперів команд-суперниць. За підсумками минулого сезону у складі команди з львівщини став срібним призером Чемпіонату України U-16. Восени 2019 року перейшов до складу донецького «Шахтаря» та  номінувався на приз кращого молодого гравця атакувального плану за підсумками попереднього сезону. В складі юнацької збірної України U-17 провів 12 матчів за забив 3 м’ячі, учасник відбіркового турніру Євро 2020 даної вікової категорії. У вищій лізі ДЮФЛУ за 4 сезони провів 72 матчі (20 голів, 4 з яких з пенальті, 8 попередження та 1 червона картка).

Правий захисник: Назарій Гаврилюк (07.02.2003)

Вихованець Коломийського футболу (перший тренер – Андрій Стромецький) у 13 річному віці потрапив до складу ФК «Скала» (Моршин), де провів 3 сезони. В останньому з яких команда з Львіщини (U-16) стала срібним призером Чемпіонату України, поступившись у фіналі на НТК ім. Баннікова «Шахтарю».  Після розформування клубу з львівщини влітку минулого року отримав запрошення від ряду команд з України та з-за кордону, але в результаті опинився саме у складі «гірників». У вищій лізі ДЮФЛУ за 4 сезони провів 69 ігор (отримав 4 жовті картки). Чудово бачить поле, володіє нестандартною  технікою та глибоким футбольним мисленням. Може взяти гру на себе та обіграти 1 в 1 практично будь-якого суперника, але зазвичай не зловживає індивідуальними діями, намагаючись комбінувати з партнерами. Брав учать в НТЗ юнацької збірної України своєї вікової категорії під керівництвом Олександра Петракова. Діючий чемпіон України з футзалу U-17 в Першій Лізі.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено