Івано-Франківськ

Як на місцевих виборах на Прикарпатті голосуватимуть люди з інвалідністю?

17 вересня 2020 року відбулася робоча зустріч стосовно цього запитання.

На зустрічі заступниці голови ОДА Світлани Онищук з головою ГО сімей людей з інвалідністю та дітьми «СЛІД», представником Національної асамблеї людей з інвалідністю Миколою Макаром, прозвучали відповіді на основні запитання стосовно того, як на місцевих виборах голосуватимуть люди з інвалідністю.

Про це повідомили в Офісі децентралізації Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

люди з інвалідністю на місцевих виборах 2020

Голосування за місцем перебування

Люди з інвалідністю мають право голосувати за місцем перебування (вдома, в лікарні в межах свого територіального виборчого округу і т.п.), якщо вони: постійно не здатні самостійно пересуватися (ПНСП) і в Державному реєстрі виборців є відповідна відмітка (ПНСП); або тимчасово не здатні самостійно пересуватися через стан здоров’я і мають підтверджуючу медичну довідку.

Що робити, якщо особа не має відмітки ПНСП?

  1. Якщо особа планує голосувати на дільниці: необхідно прибути з паспортом чи тимчасовим посвідченням громадянина України на свою виборчу дільницю 25 жовтня з 8:00 до 20:00.
  2.  Якщо є відмітка ПНСП, але особа хоче проголосувати на дільниці: до 12:00 24 жовтня 2020 р. необхідно подати до дільничної виборчої комісії особисто, поштою або через інших осіб заяву про бажання проголосувати на дільниці.
  3. Якщо є відмітка ПНСП і особа планує голосувати за місцем перебування: у день голосування слід чекати членів виборчої комісії вдома. Не пізніше ніж за 10 днів до дня голосування особі має прийти іменне запрошення з повідомленням, що їй буде надана можливість проголосувати за місцем перебування.
  4. Якщо в особи немає відмітки ПНСП, але вона не може прийти на виборчу дільницю у зв’язку з інвалідністю, за віком чи станом здоров’я: необхідно подати до дільничної виборчої комісії поштою або через інших осіб заяву з проханням забезпечити голосування за місцем перебування та довідку медичної установи про стан здоров’я не пізніше 20:00 23 жовтня 2020 року.

Якщо є медичні документи, які підтверджують постійну нездатність пересуватися самостійно, але в Державному реєстрі виборців відсутня відмітка ПНСП, слід звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців для зміни персональних даних з копією цих документів. Заяву в електронному або паперовому вигляді подавати не пізніше 20 жовтня 2020 року.

Якщо іменне запрошення про час і місце голосування не прийшло, треба звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців не пізніше 20 жовтня 2020 року.

Рекомендується перевірити включення особи до списку виборців і коректність персональних даних у Державному реєстрі виборців.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено