Івано-Франківськ

“Влада нас не чує”: рожнятівці обіцяють продовжувати акції протесту (ФОТО)

22 вересня більше 50 жителів Рожнятівщини перекрили дорогу у селі Креховичі.

Люди вимагають відремонтувати дорогу від села Зелений Яр до села Красне (відтинок дороги Калуш-Осмолода), а також напрямок Креховичі-Дзвиняч, що йде через село Рівня.

У руках  місцеві жителі тримають плакати з написами “30 років без дороги. Скільки ще?”, “Вимагаємо ремонту дороги Зелений Яр-Красне”, “Вимагаємо ремонту дороги Креховичі-Дзвиняч”, “Влада нас не чує, тому ми тут”.

Протестувальники впродовж декількох років оббивають пороги чиновницьких кабінетів з запитами і проханнями почати ремонт. Кажуть, що тридцять років чекають на зміни, але чують тільки обіцянки від влади, розповіла з місця події журналістка Тетяна Пігурська.

“Дорога у жахливому стані. Ми вимагаємо зробити дорогу у селах Вербівка, Красне, Петранка, Камінь, Рівня. У село Красне транспорт взагалі не їздить. Люди без сполучення, мусять добиратися на роботу до Рожнятова через інші села. Про нас просто забули”, – говорить житель села Рівня Ярослав Шевчук.

Громадська діячка Євгенія Бардяк разом із активістами ще у 2018 році зібрали понад 600 підписів мешканців під зверненнями до чиновників. Також тоді відзняли та розмістили у соцмережі відеоролик, де діти разом з батьками закликали владу відремонтувати автошляхи.

Недавно на початку сполучення “Калуш-Осмолода” постелили новий асфальт, але до сіл Камінь, Петранка, Вербівка, Красне техніка так і не дійшла.

Люди відрізані від світу, їм складно виїхати  навіть за межі свого села. Рейсові автобуси не їздять, а власну машину не всі ж мають. Не може вчасно добратися через погану дорогу до людей і швидка допомога. Якби ситуація з дорогами покращилась, можна було б говорити про туристичні маршрути, а це додаткові надходження до місцевого бюджету”, – розповідає Євгенія Бардяк.

До слова, минулого року було три рейси: “Калуш – Красне”, Рожнятів – Красне” і “Рожнятів – Івано-Франківськ”, який їхав через Красне.

Перед виборами нам дали автобус “Рожнятів – Івано-Франківськ”. Ми так розуміємо, що це тимчасово, бо водій буса з нашого села і в нього якраз відпустка на роботі і він почав їздити цим рейсом. – розповідає Василь Томич з села Красне. – Минулого року ми приходили під облдержадміністрацію. Тоді нам сказали, що гроші на ремонт дороги виділили і проведуть тендер. Обіцяли до 9 вересня почати роботи. Пройшов рік,  а не зробили ні одного кілометра на нашому відрізку”.

Додамо, що рожнятівці обіцяють перекриття дороги й 23 вересня,  так само з 8:00 до 10:00 години (15 хвилин – перекриття, 10 хвилин – вільний рух).  Якщо влада не почує людей, то обіцяють і надалі влаштовувати акції протесту.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено