Івано-Франківськ

В Коломиї на заводі “Леоні” отруїлися 17 людей

У місті Коломия, на заводі "Леоні" виявили спалах гострої кишкової інфекції.

Перший випадок захворювання виявили 22 вересня. Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

“23 вересня з Коломийської інфекційної лікарні та з амбулаторій загальної практики сімейної медицини в Коломийську міськрайонну філію поступили термінові повідомлення про випадки захворювання на харчову токсикоінфекцію у 17 людей”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 18.00 23 вересня спеціалістами Коломийської міськрайонної філії продовжується
епідрозслідування на об’єкті виникнення спалаху, про оновлену інформацію буде додатково
проінформовано.

До слова, гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

Кишкові інфекції передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту. Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. За перших симптомів негайно звертайтеся до лікаря!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено