Івано-Франківськ

Верховинська районна ТВК не отримала державну субвенцію

Члени комісії вже другий місяць без зарплати.

Верховинська районна територіальна виборча комісія змушена працювати на громадських засадах. Через відсутність фінансування ТВК залізла в борги. Про це повідомила голова комісії Василина Шкрібляк, пише Громадська мережа ОПОРА, передає ПІК.

Верховинська районна ТВК працює в борг

Як повідомляла ОПОРА, у серпні Центральна виборча комісія надіслала листа до обласних, районних та міських територіальних виборчих комісій, де зазначається, що «помісячний розпис асигнувань загального фонду Державного бюджету за відповідною програмою передбачає виділення субвенції місцевим бюджетам на проведення локальних виборів виключно у вересні-листопаді 2020 року».

Тобто, незважаючи на те, що ТВК розпочали свою роботу у серпні, гроші вони мали отримати після початку виборчого процесу, себто після 5 вересня. Втім вересень вже закінчується, а Верховинська районна ТВК не отримала жодних субвенцій.

Ми ще жодної копійки не отримали. Навіть рахунку відкритого не маємо. У фінвідділі нам сказали, що чекають якогось рішення з області і що немає фінансового розпису“, – скаржиться Василина Шкрібляк.

За її словами, всі роботи пов’язані з діяльністю ТВК, ведуться в борг.

Ми уклали договори з фірмами, але працюємо в борг. Наприклад, в борг зробили посвідчення членам комісій. Зараз треба робити і видавати посвідчення кандидатам в депутати. Редакції ми боргуємо вже за два оголошення. Зараз потрібно вже давати третє – про реєстрацію кандидатів, а з яким лицем я маю до них йти? Люди пішли мені назустріч, бо мене знають і довіряють. Але зараз виходить, що я пообіцяла з ними розрахуватися і не зробила цього“.

Василина Шкрібляк каже, що якщо гроші не надійдуть до кінця місяця, то комісія зупинить свою роботу. Також обіцяє скаржитись в ЦВК.

В інших районах є якийсь рух, а Верховину стопорять не знаю чому. Ми з 12 серпня без зарплати працюємо. Обіцяли, що з 5 вересня буде фінансування, але нема нічого. І якщо грошей не буде, то я нічого робити не буду, і ніякі вибори проводити не буду. На волонтерських засадах я не збираюся працювати. Буду дзвонити в ЦВК і доводити їх до відома, бо ще такого не було. Я в 2015 році працювала в комісії, але в кінці вересня ми вже мали гроші на руках. А тут вже жовтень на носі, а ми ні копійки не отримали. Чи вони вирішили позатикати нами дірки, а потім до побачення сказати? Я нічого не розумію. Це абсурд“, – говорить голова комісії.

Як повідомили ОПОРІ в пресслужбі Івано-Франківської ОДА, у п’ятницю, 25 вересня, субвенцію з Державного бюджету перерахували на рахунок Верховинської районної ТВК.

Можливо сьогодні грошей вони ще не побачать через технічні моменти. Але в понеділок гроші точно будуть на рахунках“, – додали в пресслужбі.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено