Івано-Франківськ

Знай наших: франківчанка виграла два “золота” Кубка світу з веслування (ФОТО)

23-річна уродженка Івано-Франківська Людмила Лузан у чудовому стилі виграла дві золоті та срібну медалі на змаганнях Кубка світу з веслування,

В угорському Сегеді тривають змагання за Кубок світу з веслування на байдарках і каное. У представницькому турнірі беруть участь і спортсмени з Полтавщини. Найяскравіша наша зірка тут — чарівна Людмила Лузан, яка вже встигла виграти три медалі.

Лузан завоювала дві медалі на двох дистанціях у каное-одиночці. На спринтерській дистанції 200 метрів Людмила була другою, фінішувавши з часом 45,79 сек. Тут все вирішив фотофініш. А першою фінішувала американка Невін Харрісон (45,77).

На дистанції 200 метрів Людмилі не вистачило мікроскопічних двох сотих секунди до перемоги, але на дистанції 500 метрів “золото” Людмила виграла дуже впевнено, на понад три с половиною секунди випередивши найближчу свою опонентку. Час Людмили Лузан – 2:05,29. Другою була Стефаніка Урсу з Бельгії (2:08,98), третьою тут фінішувала іспанка Марія Корбера (2:09,52).

 

Наразі збірна України на Кубку світу в Сегеді виграла чотири медалі, три з яких в активі Лузан. На олімпійській дистанції 500 метрів тандем Людмила Лузан — Анастасія Четверікова не знав собі рівних. Перевага українок перед срібними призерками сягнула 2,4 секунди (1.58,81). Це просто фантастика! Також переможниці отримали від оргкомітету спеціальний приз пам’яті дворазового олімпійського чемпіона та багаторазового чемпіона світу з Угорщини Дьордя Колонича.

Таким чином Лузан заявила про себе, як про серйозну претендентку на олімпійські нагороди Токіо. Нагадаємо, Олімпіаду-2020 перенесли на наступний рік через пандемію COVID-19.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено