Івано-Франківськ

Через Covid-19 у людей може випадати волосся, навіть у тих, хто не хворів

Випадіння волосся може бути одним із наслідків пандемії Covid-19.

Йдеться про втрату волосся як серед тих, хто перехворів на Covid-19, так і в людей, у яких не було підтверджено коронавірус. Про це пише BBC NEWS.

Через covid-19 може випадати волосся

“Лікарі спостерігають значне зростання кількості пацієнтів з аномальною втратою волосся, і на їхню думку, це може бути пов’язано зі стресом через коронавірус”,  – йдеться у повідомленні.

За звичайних умов люди можуть почати втрачати волосся у великій кількості після пережитого організмом стресу, на кшталт серйозної хвороби, хірургічного втручання або емоційної травми.

Нині ж, кажуть медики, на схожу ситуацію скаржаться і ті, хто ніколи не стикався з коронавірусом. Все через психологічний стрес від страху захворіти, втратити роботу, скрутне фінансове становище, втрату родичів чи будь-які інші причини, що стали прямими наслідками пандемії.

Експерти кажуть, існує два типи випадіння волосся, яке спричинила  коронавірусна інфекція. 

У першому випадку йдеться про стан, відомий під назвою telogen effluvium, коли у людини через кілька місяців після стресової ситуації починає випадати більше, ніж 50-100 волосинок на день. Окрім того, що більше волосся випадає, воно ще й повільніше росте. Такий стан може тривати до пів року.

У другому випадку ж йдеться про гніздову алопецію, під час якої імунітет починає атакувати волосяні фолікули.

Для боротьби з наслідками радять дотримуватися правильного харчування, приймати вітаміни та практикувати техніки, спрямовані на зниження стресу – йогу, масаж чи медитацію.У випадках значної втрати волосся, лікар може прописати ін’єкції стероїдами.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено