Івано-Франківськ

Хто став найкращим вчителем року в Україні

Визначено переможця премії "Global Teacher Prize Ukraine" під час урочистої церемонії у Києві.

Василь Дяків – викладач всесвітньої історії, громадянської освіти, Історії України та основ здоров’я Заліщицької державної гімназії (місто Заліщики, Тернопільська область), повідомляє LB.ua.

Переможця обрало експертне журі, до якого входили майже три тисячі учасників.

Василь Дяків отримає 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021 та один рік безкоштовного навчання від організатора премії ГС “Освіторія”.

Моя бабуся мене вчила нести відповідальність. Вона закладала це в мене. А друге – вона вчилася мене вчитися впродовж життя. І досі від освітнього процесу отримую насолоду, кайф. Зараз, у 21 столітті, найголовніша навичка – комунікація. Я вчу цьому дітей за допомогою де патів, групової роботи, я хочу записати TED-виступи з учнями. Кожна дитина особистість і має своє бачення, але я їх вчу бути командними гравцями. Пам’ятаймо просту істину НУШ – вчитель повинен бути особистістю, патріотом і новатором. Школа завжди обмежена, тому ми маємо виходити за межі, маємо ставити перед дітьми питання, які вони мають вирішувати. Бо за них цього ніхто не зробить“, – зазначив Василь Дяків.

1601774953 6786

Оголошені також переможці в інших номінаціях. Так, переможцем у номінації “Вибір українців” став Андрій Олійник – вчитель початкових класів у середній загальноосвітній школі № 35 міста Кам’янське (Дніпропетровська область).

У номінації “Видатний вчитель хімії” перемогла Наталія Зима – викладачка хімії у Технологічному багатопрофільному ліцеї із загальноосвітніми класами імені Артема Мазура у м. Хмельницький.

У номінації “Вчитель фізкультури “juniorZ” переможець – Віталій Мушинський. Він викладає у школі с. Судилків Шепетівського району Хмельницької обл.

Номінація “Реалізація мрії” – Тетяна Лугіна, викладачка у Яготинському НВК №3.

Перемогу у номінації “Вибір серцем” здобула Вікторія Щербакова, місто Кролевець Сумської області. Друга премія у цій же номінації – Олег Швед, місто Львів.

Номінація “Вчитель громадянської освіти” – Леся Юрчишин, викладачка Новопечерської школи міста Києва.

У номінація “Учитель-новатор Microsoft” переможцем оголошений Іван Верещака, викладач астрономії, інформатики у селі Чулаківка Херсонської області.

До складу журі цього року увійшли:

  • Зоя Литвин – громадська діячка та підприємниця, голова громадської спілки “Освіторія”, засновниця національної премії Global Teacher Prize Ukraine;
  • Наталія Мосейчук, журналістка, телеведуча;
  • Роман Тичківський – керівник Української академії лідерства;
  • Наталія Кідалова – викладачка англійської, української мови та літератури у загальньоосвітній школі Мелітополя, переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2019;
  • Лілія Гриневич – екс-міністр освіти України;
  • Андрія Зафіраку – вчителька мистецтва з Лондона;
  • Арсеній Добровольський – учень 10 класу, стартапер.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено