Івано-Франківськ

Чому на посаду Рогатинського міського голови претендують тільки два заможних чоловіки?

Після виборів Рогатинський міський голова має взяти під свою відповідальність 62 населених пункти нинішнього Рогатинського району.

 

Рогатинський міський голова нового скликання буде водночас очільником великої Рогатинської міської територіальної об’єднаної громади, у складі якої об’єднаються усі місцеві ради району (нинішніх 34 сільських та міська), окрім чотирьох, які у грудні 2018 року увійшли до складу Букачівської ОТГ, повідомляє ПІК.

Зважаючи на таке навантаження, особливо охочих взяти його на себе, в районі та області не зголосилося. Жінки взагалі до цього “портфеля” не примірялися.

Представляємо кандидатів

Рогатинська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатами на посаду міського голови двох кандидатів: Це:

1.Гнатишин Роман Дмитрович (Політична партія “Слуга народу”, голова Рогатинської районної ради);

2. Насалик Сергій Степанович (самовисування, Рогатинський міський голова).

Місцеві аналітики вважають, що якби йшлося про обрання суто мера Рогатина, то навіть не виникало б питання, хто ним стане. Але 25 жовтня обиратимуть голову Рогатинської міської об’єднаної громади, у складі якої буде більше, ніж 21 тисяча сільського населення (всього 31,5 тис.). Тому боротьба за крісло очільника буде жорсткою.

Тим більше, що кандидати мають свою громадянську вагу та ресурси.

До слова, ми заглянули в їх офіційні декларації за 2019 рік.

Працювали – заробили

Так ось, Роман Гринишин має: 5 земельних ділянок, загальною площею понад 35 тис. кв. метрів; задекларував кілька невеликих житлових будинків: 78, 2 кв. м, 42,0 кв.м та 39,6 кв. м. Окрім цього у власності пана Романа навіс площею 407 кв.м та нежитлова будівля – 204 кв. м. Все це у селі Журів Рогатинського району. Щодо транспортних засобів, то він має вантажний фургон малотоннажний PEUGEOT, автомобіль легковий ВАЗ випуску 1986 р. Заробітна плата Романа Гринишина, яку отримав за основним місцем роботи, складає за 2019 рік 498 956 грн. Окрім цього є готівкові кошти у 90 000 гривень.

Натомість Сергій Насалик у декларації за 2019 рік вказав 275 тисяч гривень заробітної плати. Задекларував житловий будинок  площею 313 кв. метрів, гараж площею 43 кв. метри, дві земельні ділянки площею 1000 та 1500 кв. метрів. Все це у Рогатині.

Щодо авто, то пан Насалик вказав, що орендує автомобіль Audi Q7 2017 року випуску, право власності на який зареєстрована на Спільне українсько-польське підприємство «Галпласт». У цій фірмі він володіє часткою 68% у ТзОВ СП «Галпласт», решта — належить його дружині. Також Насалику належить 93% у ТзОВ «Галнадра”. Готівкою тримав 265 тисяч гривень.

Зараз Роман Гринишин та Сергій Насалик ведуть передвиборчу агітацію. На Насалику у невеликому Рогатині (10 тисяч населення) додають рейтингу його напрацювання за попередні 5 років. Пан Гринишин підсилює особисті впливи та впізнаваність у селах. Хоча обидвом треба “завойовувати” всіх.

Нагадаємо, що Рогатинський міський голова нового скликання буде водночас очільником великої Рогатинської міської територіальної об’єднаної громади, у складі якої об’єднаються 34 сільських та міська ради.

Читайте також:

На посаду міського голови Снятина претендують чотири кандидати: що про них відомо?

На посаду голови Яремчанської ОТГ претендують 11 кандидатів: серед них самовисуванці та жінки

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено