Івано-Франківськ

Вбивство іноземної студентки у Франківську: допит двох свідків (ФОТО)

5 жовтня у Богородчанському районному суді продовжили розглядати резонансну справу Ельдара Астанова, якого звинувачують у вбивстві болгарської студентки Дішлі Елі.

Першим допитали колишнього старшого слідчого у справі Астанова Юрія Голода. Сторона захисту спробувала дізнатися, хто надавав дозвіл на огляд тодішнього місця проживання їхнього підзахисного, повідомляє ПІК із посиланням на “Суспільне”.

Суд у справі Астанова: допитали двох слідчих

Від Астанова хтось із працівників, ваших колег, які розслідували цю справу, отримував дозвіл на проведення огляду його помешкання?“, – запитав адвокат Ельдара Астанова Ровшанбек Розметов.

Суд у справі Астанова: допитали двох слідчих

Юрій Голод розповів, що такі деталі у цій справі зараз вже не пригадує:

“На даний час я не можу вам сказати, чи отримували дозвіл. Я не пам’ятаю”.

На засіданні п’ятого жовтня також з‘ясовували, хто входив у слідчо-оперативну групу, яка оглядала місце, де знайшли тіло загиблої, а також, як проводили розслідування та слідчий експеримент із Ельдаром Астановим.

Відповіді на ці запитання давав наступний свідок – також слідчий оперативної групи у 2017-му році Назарій Сосяк.

Суд у справі Астанова: допитали двох слідчих

За словами адвоката Володимира Кучкуди, тодішні слідчі цієї справи необ’єктивно та упереджено проводили розслідування вбивства.

Яку мету переслідували, опитуючи свідка після того, як він бачив, в якому одязі була потерпіла? Де вона була? Що ви переслідували?“, – запитав адвокат Володимир Кучкуда.

Треба переглянути відеозапис того дня. Бо я не пам’ятаю, які запитання ставив свідкам на місці огляду події. Можливо, ці запитання ставив під час цього огляду“, – розповів свідок Назарій Сосяк.

Суд у справі Астанова: допитали двох слідчих

Підозрюваний Ельдар Астанов також мав запитання до свідків сьогоднішнього засідання:

Поруч із моїм під’їздом є стоматологічний корпус, де є дві камери. Ви їх перевіряли? Ви казали, що мені непотрібний був перекладач, бо я знав відповіді на запитання. То виходить, що я до цього вже знав запитання, які ви мені задасте?“.

Суд у справі Астанова: допитали двох слідчих

Наприкінці судового засідання колегія суддів також задовольнила клопотання прокурора Олексія Безрукого щодо продовження цілодобового домашнього арешту Ельдару Астанову.

Наступне судове засідання проведуть 16-го жовтня. На ньому планують продовжити допит свідків у цій справі.

Суд у справі Астанова: допитали двох слідчих
Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено