Івано-Франківськ

Екологічні податки на Прикарпатті мають надходити в бюджети тих громад, які потерпають від забруднення довкілля

Цю думку підтримала на Національному екологічному форумі у Франківську Бурштинська міська голова.

Екологічні податки та їх раціональне спрямування. Це одна із гострих тем, яка прозвучала сьогодні в Івано-Франківську з трибуни Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», повідомляє ПІК.

«Там, де є проблема екології, туди й треба відраховувати левову долю екологічних податків. Тільки 20 процентів має йти державі, для вирішення національних питань», – сказала модератор форуму, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Її думку підтримала на Національному форумі Бурштинська міська голова Роксолана Джура.

121108287 382625896208390 6144323235168005257 n 1

Вона зокрема, сказала, що Бурштин те місто, бюджет якого сьогодні монозалежний від одного підприємства.”Екологічно шкідливого підприємства, як кажуть активісти”, зазначила пані Роксолана. Вона додала, що це стратегічно необхідне підприємство (ДТЕК Бурштинська ТЕС – ред.). Це та кампанія, яка сьогодні забезпечує енергетичним ресурсом не тільки частину західної України, але й експортує частину своєї продукції за кордон.

«Проте нікуди не годиться те, що з 5 мільярдів гривень екологічного податку, які сплатила в бюджети різних рівнів ДТЕК Бурштинська ТЕС за останні п’ять років, місто фактично отримало копійки. Та й ті не можемо використовувати на медикаментозне забезпезпечення лікарні, на відповідне обладнання, а по суті – на здоров’я людей, які живуть на забрудненій території», – наголосила Джура.

У роботі форуму беруть участь народний депутат України Едуард Прощук, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко, голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований. Користуючись цією нагодою, учасники заходу мають сподівання, що спільними зусиллями вдасться врегулювати проблему використання екологічних податків.

Національний форум в Івано-Франківську «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» відбуватиметься три дні: 8-10 жовтня.

Читайте також:

Національний екологічний форум, який проходить у Франківську, транслюється онлайн

Що необхідно для успішного залучення інвестицій в Україну?

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено