Івано-Франківськ

Івано-Франківськ – лідер України у вимірюванні витрат газу

Наразі розробили технічну можливість для обладнання, з допомогою якої вперше в Україні зможуть повіряти лічильники газу діаметром 400 міліметрів.

Державне підприємство “Івано-Франківськстандартметрологія” є лідером України у метрології та витратометрії газу.

Про це Суспільному Карпати розповів начальник центру наукового забезпечення вимірювань обліку газу Петро Джочко, пише ПІК.

У серпні цього року “Івано-Франківськстандартметрологія” отримала завершальний звіт щодо міжнародних звірень. У перспективі Івано-Франківськстандартметрологія може стати регіональним лідером серед сусідніх країн, таких, як Білорусь і Молдова.

“Наш метр кубічний максимально наближений за своєю метрологічною характеристикою до національних еталонів Німеччини, що є вагомим результатом, оскільки Німеччина вважається одним із світових лідерів у метрології і в витратовимірювальній техніці”, – розказує Петро Джочко.

Минулого тижня (1-7 жовтня) на підприємстві розробили технічну можливість для обладнання, з допомогою якої вперше в Україні зможуть повіряти лічильники газу діаметром 400 міліметрів.

 “Це вже дуже високий рівень вимірювання, дуже високий рівень точності. Що вона дає в економіку, це підвищення рівня точності – за що взяв, за те купив. Це мова про промислові об’єми, де похибка в одну десяту може перевестися в гривневому еквіваленті в дуже значну суму”, – запевняє Петро Джочко.

За цей рік підприємство повірило близько 400 ультразвукових лічильників, які експлуатують по всіх магістральних газопроводах України.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено