Івано-Франківськ

Загинув під Іловайськом: у Калуші відкрили меморіальну дошку Михайлові Даніву

Зворушливий виступ його сина Романа Даніва викликав щирі сльози на очах усіх учасників події.

Меморіальна дошка Михайлові Даніву урочисто встановлена на фасаді його рідної школи 13 жовтня 2020 року, напередодні Покрови та Дня захисника України.

savedimage18  large

  • Михайло Данів (справа) передчував смерть і попросив сина дбати про родину, писали Вікна.

jkl  large

13 жовтня 2020 року в Калуській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №6 відкрили меморіальну дошку колишньому учневі Михайлові Даніву. Він загинув при виконанні службового обов’язку в зоні АТО, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, повідомляє Калуська міська рада, пише ПІК.

Автором меморіальної дошки є калуський скульптор Ігор Семак.

11 місяців Михайла Даніва вважали зниклим безвісти під Іловайськом. Лише завдяки аналізу ДНК довели, що він загинув 29 серпня 2014 року в так званому зеленому коридорі.

20201013 132142 scaled

Особливим учасником відкриття пам’ятної дошки Михайлові Даніву був його син Роман. Зворушливий виступ хлопя викликав щирі сльози на очах усіх присутніх. Серед них були отець Степан та отець Сава, представники міської влади, Громадської спілки Калущини учасників бойових дій на сході України, учні, батьки та педагоги школи, жителі мікрорайону.

Після освячення дошки директор школи Світлана Сакала поділилася спогадами про свого учня Михайла Даніва. Емоційно-зворушливо підсилили захід учні закладу музично-драматичною композицією «Білі кораблики”.

20201013 130314 scaled

Меморіальна дошка Михайлові Даніву, яка з’явилася в його рідній школі 13 жовтня 2020 року, напередодні Покрови та Дня захисника України, буде для школярів нагадуванням про справжнє служіння Батьківщині.

Читайте також:

Франківськ відзначає сьогодні чотири події: величних та пам’ятних

14 жовтня: що не можна робити у свято Покрови Пресвятої Богородиці

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено