Івано-Франківськ

Обладнання, якє лікує та омолоджує – тепер в арсеналі обласної лікарні на Прикарпатті

На сьогодні Івано-Франківська обласна клінічна лікарня - єдиний в Україні державний медзаклад, який має плазмаферез такого класу.
Зображення може містити: одна або кілька осіб та у приміщенні

Обладнання вищого класу – лікувальний плазмаферез – поступило у Центр нефрології та діалізу відділення інтенсивної нефрології  Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Про це повідомляють на сайті медзакладу, пише ПІК.

«У нас багато пацієнтів з гострими патологіями, що потребують процедур із застосуванням плазмаферезу. Проте наразі серед найважчих ті, хто потерпає від отруєння блідою поганкою», – говорить завідувач відділення Олег Легун.

Лікар пояснює, що дуже важливо провести плазмаферез ще до того, як отрута всмокчеться у кров, і що днями завдяки вчасно проведеній процедурі суттєво зросли шанси на життя одного з таких пацієнтів.

«Якщо дотепер ми працювали з апаратом виключно для донорського плазмафорезу, з допомогою якого забирали лише 800 мл крові, то новий апарат – це обладнання вищого класу. І маємо змогу забирати вже до чотирьох літрів плазми», – зазначає Олег Легун.

За словами лікарів, є чимало показів до лікування методом плазмаферезу, зокрема, йдеться про такі складні патології, як сепсис, важкі опіки, гострий панкреатит. Також цей апарат може допомагати у процедурах «омолодження». Детальніша інформація про його застосування буде невдовзі розміщена на сайті лікарні.

Читайте також:

На Прикарпатті відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Через “ковід” у Франції ввели комендантську годину

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено