Івано-Франківськ

70% населення Польщі переводять в червону зону карантину

З 19 жовтня в червоних зонах вводиться заборона на проведення весільних та інших масових церемоній сімейного характеру.

116504 1 large

Червона зона карантину в Польщі охопить 152 із 314 повітів, 11 з 16-ти воєводських міст, в тому числі  Варшаву. Їх переведуть у червону зону з суботи, 17 жовтня. В цій зоні діятимуть жорсткі обмеження.

Про це повідомили прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і глава польського Мінздраву Адам Недзельський, повідомляє Укрінформ, пише ПІК.

В червоній зоні половина Польщі

“Маємо справу із ситуацією, коли у червоній зоні опинилися 152 повіти, тобто половина Польщі. Це, насамперед, густо заселені повіти, міста і великі міські агломерації. У червоній зоні опинилися 11 воєводських міст”, – заявив міністр Недзельський.

Він додав, що у червоній зоні опиниться понад 70% населення Польщі, зокрема, жителі найбільших міст, включно з Варшавою.

У свою чергу Моравецький поінформував про запровадження нових обмежень у червоній та жовтих зонах і закликав усіх, хто має таку можливість, працювати дистанційно, залишатися вдома і не виходити без потреби на вулицю.

Згідно з новими обмеженнями, які запроваджуватимуться у червоній зоні, школи і виші перейдуть на дистанційне навчання, за винятком проведення практичних занять.

Спортивні події відбуватимуться без участі глядачів, культурні події – за участю 25% глядачів, буде призупинено роботу басейнів, аквапарків і фітнес-клубів.

З 19 жовтня в червоних зонах вводиться заборона на проведення весільних та інших масових церемоній сімейного характеру, масові зібрання дозволятимуться до 10-ти осіб, а в релігійних відправах зможуть брати участь люди з розрахунку 1 особа на 7 квадратних метрів.

У магазинах зможуть перебувати покупці з розрахунку до 5-ти осіб на одну касу, усі гастрономічні заклади можна буде відвідувати лише з 6 по 21-у годину, публічний транспорт має бути заповнений на 50% сидячих місць.

У жовтих зонах діятимуть схожі обмеження

Водночас, дозволятимуться весільні та інші сімейні церемонії до 20 осіб, масові зібрання обмежуватимуться до 25 осіб, у школах і вишах навчання відбуватиметься на змішаній основі.

Міністр Недзельський заявив, що з огляду на різке збільшення кількості інфікованих осіб та людей, які потребують стаціонарного лікування, уряд країни розглядає можливість створення додаткових лікарень передусім у Мазовецькому (Варшава) і Малопольському (Краків) воєводствах.

Польща – Україна: порівняльний ракурс

Загальна кількість інфікованих від початку пандемії становить у Польщі майже 150 тис. осіб, більше 3,3 тис. померли. Вилікувалися понад 85 тис. осіб.

Як писала ПІК, станом на 15 жовтня в Україні зафіксували:

  •  5 062  (від початку пандемії у 281 239) нових випадків захворюванян за добу;
  • 951 (загалом 118 699) українців одужали від недуги
  • 73 особи (загалом 5 302) – померли від коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що червона зона коронавірусу в Польщі охопить від суботи, 17 жовтня, 152 із 314 повітів. 

Читайте також:

Новий карантинний поділ: Івано-Франківськ знову в “червоній зоні”

Снятинська лікарня придбала унікальне обладнання за мільйон гривень

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено