Івано-Франківськ

Стали відомі обставини смерті 8-річного хлопчика від COVID-19 на Франківщині

До минулої суботи на Прикарпатті серед дітей не було жодного летального випадку, спричиненого коронавірусною хворобою.

P6150035 1 scaled

Смерть 8-річного хлопчика, який навчався у Печеніжинській спеціалізованій школі-інтернаті на Коломийщині, констатували 17 жовтня о 18 годині.

Сьогодні з перевіркою у медзаклад Коломиї виїхала з Івано-Франківська робоча група, у складі якої представники департаменту охорони здоров’я ОДА та заступник головного державного санітарного лікаря області. Вони повинні побувати й у Печеніжинському інтернаті, де навчається 107 дітей. Щоправда, сьогодні там залишається тільки десятеро, повідомляє ПІК.

За попередніми даними

«Щодо захворювання учня, який помер, то за попередньою інформацією на позаминулі вихідні сестра забрала його з інтернату додому до батьків. Минулого тижня в понеділок, 12 жовтня,  він повернувся на навчання. А 15 числа у дитини зафіксували підвищену температуру та покашлювання. Черговий лікар інтернату бригадою швидкої допомоги скерувала недужого до лікарні у місті Коломия. У медзаклад його доставили близько 18 години»,– сказав у розмові з кореспондентом ПІК головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

Він також уточнив, що 16 жовтня у хворої дитини відібрали мазок на ПЛР-дослідження. У той же день отримали результат тестування: підтвердився COVID-19. Через добу стан дитини погіршився.

«17 жовтня хлопчик був переведений із соматичного відділення в реанімацію. На жаль, врятувати його не вдалося», – сказав Савчук.

З учнем у школі контактували більше 40 осіб

До слова, хлопець навчався у 2-му класі, в якому 8 учнів. З ними контактували 5 вчителів, 4 медпрацівники та 4 помічники вихователів. У спальному корпусі хлопчик контактував з 21 школярем.

Всі будуть ретельно оглянуті лікарями та пройдуть тестування на коронавірус.

«Смерть дитини від коронавірусу у Коломийській лікарні – це потрясіння для усієї медичної спільноти області. На Прикарпатті це перша смерть дитини від коронавірусу. І маємо надію, що остання. Але всі повинні себе берегти», – сказав Руслан Савчук.

Медики настійливо радять батькам більш прискіпливо придивлятися з ким діти контактують, чи дотримуються правил епідемічної безпеки, чи не ігнорують симптоматику захворювання.

Смерть 8-річного хлопчика, який навчався у Печеніжинській спеціалізованій школі-інтернаті на Коломийщині, констатували 17 жовтня о 18 годині. Станом на сьогодні, 19 жовтня, від коронавірусної хвороби лікують на Прикарпатті більше 80 дітей. 3999 школярів перебувають на самоізоляції.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

МОЗ України закликає роботодавців перевести працівників на дистанційну роботу

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено