Івано-Франківськ

Коли саме і як Україна перейде на зимовий час. Відповіді на 5 питань

З 25 жовтня всі поїзди і літаки почнуть здійснювати рух за новим часом.

1000 545 1583930994 8143

Коли саме Україна переходить на зимовий час і які питання при цьому виникають? ПІК відповідає на основі інформації із відкритих джерел.

У ніч на 25 жовтня Україна переходить на зимовий час – стрілки годинника переводять на одну годину назад, тобто на вихідних вийде поспати на годину довше.

1. Коли переводять годинники? Переводять годинник 25 жовтня о 04:00.

2. Як переводять годинник? На смартфонах, ноутбуках – час переводиться автоматично. На електронному годиннику і кнопкових телефонах без інтернету годинник найзручніше перевести перед сном 24 жовтня.

3. Як перевірити точний час? Перевірити актуальний час можна, скориставшись безкоштовною послугою свого оператора (для Лайф, Водафон і Київстар потрібно набрати єдине поєднання * 160 # “кнопка виклику”). Точний час ви отримаєте у вхідному смс-повідомленні.

4. Як буде ходити транспорт? З 25 жовтня всі поїзди і літаки почнуть здійснювати поїздки по новому часу.

5. Як працюватимуть виборчі дільниці. 25 жовтня в Україні проходять місцеві вибори. Виборчі дільниці відкриються о 8 ранку за новим часом і закриються о 20:00.

Людей цікавить й те, як переведення стрілок на годину назад відбивається на здоров’ї? На думку медиків в загальному переведення годинників не відбивається на здоров’ї. Та оскільки звичний ритм трохи зрушиться, то це може привести до стомлюваності і зниження працездатності.

На адаптацію може піти близько п’яти днів. За цей час зазвичай звикають лягати спати і прокидатися в інший час. Для комфортного сну фахівці радять виключити зі свого графку спортзал у вечірній час. Тренування замінити на прогулянку перед сном. Треба пити більше води та пам’ятати, що найкращий спосіб підбадьоритися при втомі – не кава, а налагоджений розпорядок дня і здоровий сон.

Читайте також:

20 жовтня: іменини у Сергія та свято у кухарів

Один з популярних курортів Карпат завалило снігом (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено