Івано-Франківськ

В Україні знову будуть видавати “пакунки малюка”

Повернутись до надання саме натуральної допомоги при народженні дитини просили батьки, а також у Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

1955386 pakunki malyuka nareshti povernuli

В Україні повернуть “пакунки малюка”. Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає відновлення видачі «пакунків малюка» батькам після народження дитини.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише ПІК.

Мова йде про відновлення натуральної допомоги «пакунок малюка», яку видаватимуть протягом 30 днів після народження дитини.

«Її вартість становитиме не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років», — йдеться у повідомленні. На сьогодні один такий мінімум — 1859 гривень, тобто допомога має бути не менше, ніж 5577 гривень.

Крім цього, закон уточнює перелік громадян, які можуть отримати такий пакунок, якщо у дитини немає батьків. Це, зокрема, можуть бути усиновлювачі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини.

«Видаватимуть «пакунки малюка» у закладах охорони здоров’я. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, її можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування», — нагадують в ОП.

Крім цього, уряд має затвердити порядок надання «пакунка малюка», передбачивши з 1 липня 2021 року можливість за бажанням батьків отримати замість натуральної допомоги відповідні кошти.

За повернення цих пакунків депутати проголосували  30 вересня.

Вони вважають, що «пакунок малюка» у натуральному вигляді допоможе родинам не тільки заощадити гроші, а й зберегти час на догляд за дітьми. Кажуть, що на монетизацію «пакунка» не вийде купити стільки ж товарів аналогічно якості, як зараз дає держава.

Повернути саме натуральну допомогу просили і в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ). Там наголошували, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

Читайте також:

Вперше Папа Римський підтримав одностатеві цивільні шлюби

Школам України виділили понад півмільярда гривень на дезінфекційні засоби

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено